Rusijoje medikai pacientui iš galvos ištraukė taburetės koją

Krasnojarsko krašto klinikinės ligoninės medikams teko neįprasta užduotis – jie išgelbėjo gyvybę sunkią ir keistą traumą patyrusiam pacientui. Vyro galvoje buvo įstrigusi taburetės koja. Metalinė taburetės koja pakaušio srityje pervėrė kaukolę ir įsmigo iki pat pakaušio pagrindo, pereidama per galvos smegenų medžiagą, rašo newsru.com.

Vyro galvoje buvo įstrigusi taburetės koja.<br>kraszdrav.ru
Vyro galvoje buvo įstrigusi taburetės koja.<br>kraszdrav.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 5:09 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:35 PM

Vyras į ligoninės priimamąjį buvo atvežtas greitosios pagalbos automobiliu. Iš ten skubos tvarka nuvežtas į operacinę. Budinčių neurochirurgų brigada iš vyro galvos išėmė svetimkūnį. Pasak medikų, operacija praėjo be komplikacijų. Išėmę tokį didelį daiktą medikai tikėjosi gausaus kraujavimo, bet net jo nebuvo.

Operacija truko tris valandas. Po to dvi savaites pacientas praleido neurochirurgijos skyriaus reanimacijoje sunkios būklės. Vėliau jo būklė stabilizavosi. Šiuo metu pavojaus jo gyvybei nėra. Pacientas tęsia gydymą neurochirurgijos skyriuje, specialistai jo būklę vertina kaip sparčiai gerėjančią.

Vyras sąmoningas, nėra didesnių motorikos sutrikimų, jis gali savarankiškai valgyti. „Jis sąmoningas, pasako vardą ir pavardę, bet kol kas neprisimena aplinkybių, kaip patyrė traumą“, - sakė neurochirurgas Pavelas Rudenko.

Nukentėjusysis – apie 40-45 metų amžiaus, atvežus į ligoninę jam nenustatyta jokių girtumo požymių. Pacientas į ligoninę atvežtas rugpjūčio pradžioje. Jo dar laukia ilgas terapijos ir reabilitacijos kursas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.