Meškos vis dar vaikščioja Rusijos gatvėmis

Jakutijoje rudasis lokys užsuko į Aleko Kiuelio kaimo kraštinę trobą, -

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Sep 4, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:03 PM

Tolimujų Rytų Nachodkos mieste buvo visiškai nejuokinga: rugsėjo 1-ąją lokį pamatė šalia mokyklos. Buvo skubiai iškviestas patrulių tarnybos būrys, kuris suspėjo pačiu laiku: žvėris, nuo ankstyvo ryto snūduriavęs prie mokyklos tvoros, staiga atkuto ir puolė į mokyklos kiemą, kur jo kelyje pasitaikė moteris su vaikišku vežimėliu.

Policininkams nebeliko laiko iškviesti kvalifikuotos pagalbos, - na, kad ir specialistų, žinančių kaip elgtis su „konfliktuojančiais“ plėšrūnais, - ir lokį teko nušauti.

Koks gi buvo visuotinis nustebimas, kai paaiškėjo, jog jie nušovė himalajinį rudąjį lokį, kuris po miesto pakraštį slampinėjo jau keletą dienų. Vienas vietos gyventojų matė jį dar penktadienio vakarą: žvėris perbėgo per gatvę priešais jo automobilį degant žibintams ir dingo tamsoje. O savaitgalį lokys nusprendė „pabendrauti“ su žmonėmis.

Įtariama, kad himalajinis rudasis lokys pabėgo nuo žmonių pas kuriuos gyveno (pavyzdžiui, privačiame kotedže) arba buvęs jo šeimininkas atsisakė išaugusio lokiuko-žaisliuko: nuvežė jį į miško pakraštį. O šis iš įpročio nuėjo pas žmones, kurie, jo supratimu, turėję jį pamaitinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.