Lobių laisvalaikiu ieškančiai šeimai pagaliau pasisekė

Daugelis lobių ieškotojų per visą savo gyvenimą taip ir neranda nė vieno sidabro gabalėlio. Bet viena amerikiečių šeima, gyvenanti Sanfordo mieste Floridos valstijoje, dabar džiaugiasi suradusi gausybę aukso. Lobio vertė gali siekti 300 tūkst. JAV dolerių.

Lobių ieškotojai surado aukso už maždaug 300 tūkst. JAV dolerių.<br>„Reuters“
Lobių ieškotojai surado aukso už maždaug 300 tūkst. JAV dolerių.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2013-09-10 11:07, atnaujinta 2018-02-22 09:23

Lobių laisvalaikiu ieškanti Schmittų šeima krūvą auksinių grandinėlių ir monetų atkasė po vandeniu, prie Fort Pirso miesto krantų. „Mūsų svajonė išsipildė“, – džiaugėsi Rickas Schmittas, vadovaujantis kompanijai „Booty Salvage“.

Lobis buvo atrastas vos 137 metrai nuo kranto, 4,5 metro gylyje. Tarp radinių išsiskiria net 19 metrų ilgio plona auksinė grandinė, sverianti 1,3 kilogramo, taip pat – penkios auksinės monetos, auksinis žiedas.

20-metė Hillary Schmitt, kaip ir daugelis lobių ieškotojų, jau buvo įpratusi rasti tik senas alaus skardines ir sulūžusias meškeres. Bet šįkart pasisekė.

Beveik 300 metų senumo auksas buvo rastas tarp ispanų laivų, 1715 metais sudužusių prie Floridos krantų, nuolaužų. Per uraganą nuskendo 11 laivų, žuvo daugiau nei 1 tūkst. žmonių.

Daug aukso, sidabro ir kitų brangenybių buvo išgelbėta jau gerokai anksčiau. Bet istorikai tvirtina, kad po vandeniu vis dar yra milijonų dolerių vertų aukso ir sidabro dirbinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.