Berlyne gyvenantis vyras pagimdė kūdikį

Nėščiosios pilvas vietoj alaus pilvuko. Tokiais ir panašiais komentarais vokiečiai pasitiko žinią apie transseksualą vyrą, pagimdžiusį kūdikį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 3:30 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:49 AM

Neįvardytas asmuo Berlyne pagimdė dar praėjusį kovą, tačiau informacija apie tai garsiau imta skelbti tik pastaruoju metu.

Kūdikio tėvas gimė moterimi, tačiau daugybę metų jam buvo taikoma hormonų terapija, nes jis norėjo tapti vyru, rašo „Daily Mail“.

Tiesa, transseksualas pasiliko moteriškus reprodukcijos organus.

Vyras pastojo nuo spermos donoro. Jis gimdė savo namuose Berlyne, nes nenorėjo ligoninės dokumentuose būti įvardytas kaip motina. Būtent taip turi būti padaryta pagal Vokietijos įstatymus.

Kovo 18 dieną gimęs vaikas oficialiai neturi motinos, tik tėvą. Norėdamas apsaugoti atžalą nuo nepageidaujamo dėmesio, tėvas prašė pareigūnų neatskleisti jo tapatybės, tačiau šiam prašymui nepritarta.

Paskelbta, kad vaikas yra berniukas.

Vokietijos socialiniai darbuotojai ketina akylai stebėti, kaip auga vaikas ir suteikti jam pagalbą, jeigu jį pradėtų kankinti psichologinės problemos.

2011-aisiais Aukščiausiasis Vokietijos teismas nutarė, kad asmuo turi teisę būti laikomas tos lyties asmeniu, kuriuo jis save suvokia. Reprodukciniai organai dėl to neturi būti operuojami.

Būtent todėl kūdikį Berlyne pagimdęs transseksualas oficialiai laikomas vyru, nors jis ir turi moteriškus reprodukcinius organus.

Tai vienas pirmųjų atvejų Europoje, kai transseksualas vyras pagimdo kūdikį.

JAV plačiai žinomas Thomo Beatie, kuriam buvo atlikta lyties keitimo operacija, tačiau palikta gimda, atvejis. Vyras susilaukė trijų vaikų.

Th.Beatie yra pirmasis vyras pasaulyje, pagimdęs kūdikį.

Teismas jam priskyrė vaikų globą, nes paaiškėjo, kad jo žmona Nancy smurtavo prieš Th.Beatie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.