Drąsuolis pakilo skrydžiui per Atlantą su balionų puokšte

39 metų amerikietis Jonathanas Trappe'as leidosi į kelionę, kuriai kuopščiai ruošėsi net dvejus metus. Su 300 helio pripildytų balionų puokšte drąsuolis ketino perskristi Atlantą, praneša AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:50 AM

Tačiau vos po dvylikos valandų jis buvo privesrtas nusileisti Niufaunlendo saloje "dėl techninių problemų". "Nepanašu į Prancūziją", - savo "Facebook" paskyroje juokavo jis.

Skrydis per Atlantą oro balionais - itin ambicingas užmojis.

„Atlanto vandenynas buvo perskristas daug kartų ir daugybe būdų, bet šitaip – dar nė karto“, - prieš kelionę aiškino J.Trappe'as, kilęs iš Šiaurės Karolinos valstijos.

Pasiruošti rizikingam skrydžiui J.Trappe'ui padėjo 150 savanorių, kurie padėjo heliu pripildyti balionus. Drąsuolis į skrydį per Atlantą pakilo ketvirtadienį ryte iš Meino valstijos šiaurės, palei Kanados sieną.

J.Trappe'as suprato, kaip rizikuoja. „Su Atlantu – menki juokai. Penki žmonės žuvo, bandydami perskristi jį oro balionu. Vandenyne pradingo ir du nepilotuojami balionų ryšuliai. Aš visa tai atsiminiau ir padariau viską, kad sumažinčiau riziką. Užtrukau kelis mėnesius, ieškodamas idealios gondolos, kuria galėčiau perplaukti šias begalines vandens platybes. Man reikėjo kažko, kas mane išgelbėtų, jeigu atsidurčiau vandenyne. Po ilgų apmąstymų ir paieškų radau idealią, tvirtą, kietą dvigubo korpuso valtį. Tokias valtis naudoja jūreiviai, kai sudūžta jų laivas“, - aiškino J.Trappe'as.

Jeigu kelionė būtų vykusi pagal planą, ji gali užtrukti nuo trijų iki šešių dienų, o baigtis, priklausomai nuo oro srovių, Šiaurės Afrikoje ar Norvegijoje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.