Per skrydį užmigo abu britų keleivinio lėktuvo pilotai

Skrydžio metu užmigo abu

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-26 17:36, atnaujinta 2018-02-21 18:26

„Tai buvo rimtas incidentas, tačiau tai tik pavienis atvejis“, - sakė CAA atstovas. Jis neatskleidė, kokios oro bendrovės lėktuvas tai buvo ir kokiu maršrutu jis skrido. Neaišku ir tai, kiek laiko pilotai vienu metu miegojo.

Anot žiniasklaidos, tai buvo lėktuvas oro linijų, kurių būstinė yra Didžiojoje Britanijoje. „Airbus A330“ tipo lėktuvas skrido ilgojo nuotolio reisu. Pilotai netrukus po starto susitarė pakaitomis nusnausti. Orlaivis autopilotu esą skrido iki valandos.

Britų pilotų organizacija „Balpa“ netiesiogiai paprieštaravo teiginiui, kad tai tik pavienis atvejis. CAA esą pernelyg aplaidžiai elgiasi su nuovargio pilotų kabinoje problema. „Nuovargis yra didžiausias iššūkis mums“, – sakė „Balpa“ generalinis sekretorius Jimas McAuslanas.

Ši problema, anot jo, vertinama nepakankamai. J.McAuslanas kritikavo naujas ES taisykles, kuriomis remiantis, didinamas leidžiamų skrydžių valandų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.