Pirmą kartą žiurkė, sverianti dešimt kartų daugiau už vidutinę savo giminės atstovę, buvo pastebėta Shaoyang kaime Hunano provincijoje vagianti iš tvenkinio 3 kg sveriančią žuvį.
Liudininkai pasakoja, kad žiurkė įšoko į tvenkinį ir išvilko ant kranto didžiulę žuvį, o tada prarijo ją visą didžiuliais nasrais.
Vietiniai ūkininkai susivienijo ir ėmėsi gaudyti juos terorizuojantį padarą. Galiausiai pavyko ją užspeisti į kampą ir nušauti.
Pietinėje Kinijoje žiurkės yra valgomos. Dažniausiai patiekiamos troškintos, šutintos arba išvirtos sriuboje. Jos taip pat yra kepamos.
Nors žiurkės platina mirtinas ligas, yra manoma, kad jų mėsa tris kartus maistingesnė už vištieną.
Parengė Jurgita Noreikienė