Princas Williamas priėmė futbolininkus Bakingamo rūmuose

Didžiosios Britanijos princas

Futbolo aikštė buvo padaryta rūmų sode.<br>"Reuters" nuotr.
Futbolo aikštė buvo padaryta rūmų sode.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 11:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:30 AM

Dviejų Anglijos seniausių mėgėjų komandų varžybos turėtų vykti Londono centre esančių rūmų 39 akrų sode, minint Futbolo asociacijos (FA) 150 metų sukaktį.

Princas Williamas, kuris yra FA prezidentas, įteikė 150 medalių asociacijos savanoriams, nors jos senelė karalienė Elizabeth II renginyje nedalyvavo.

„Šie didingi namai, Bakingamo rūmai, yra pačioje mūsų tautos širdyje, todėl negali būti tinkamesnės vietos mūsų nacionaliniam žaidimui paminėti ir pasveikinti jus visus“, – sakė princas Williamas susirinkusiesiems, tarp kurių buvo ir FA pirmininkas Gregas Dyke'as ir buvęs britų futbolo puolėjas Michaelas Owenas.

„Negaliu išsakyti savo džiugesio, kad kiek vėliau žaisime futbolą mano senelės pievutėje, – sakė jis ir pajuokavo.- Tik perspėju: jeigu kas nors išdauš langą, teks aiškintis jai“.

Savo jėgas išbandys futbolo klubų „Civil Service“ ir „Polytechnic“, esančių vakarų Londone, komandos.

„Civil Service“ yra vienintelė iki šių dienų išlikusi komanda iš 11-os, kurias 1863 metais įkūrė FA Londone, o vėliau suformavo pagrindines žaidimo taisykles. „Polytechnic“ buvo įkurtas 1875 metais.

Futbolas yra galinga gėrio jėga visuomenėje. Jis suvienija skirtingos kilmės, bendruomenių, tikėjimų ir sugebėjimų žmones ir suteikia jiems bendrą interesą“, – kalbėjo Williamas.

„Manau, kad per 150 metų futbolas išliko bendruomenės jėgos ir mūsų sugebėjimo kartu organizuoti ir praleisti laisvalaikį pavyzdys“, – sakė jis.

„Būtent tokie žmonės kaip jūs daro mūsų šalį tokia, kokia ji yra. Aš nuoširdžiai tikiuosi, kad jūs be galo didžiuojatės savo pastangomis ir pasiekimais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.