Trimetis stebina jojiko įgūdžiais

Kas domina trejų metų vaikus? Žaislai, žaidimai. O štai Harry Edwardsas-Brady jodinėja. Ir ne šiaip, o dalyvauja varžybose. Dėl išskirtinių savo sugebėjimų šis berniukas pateks į sporto istoriją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:30 AM

Brito H.Edwardso-Brady tėvai neabejotinai buvo nustebę, kai šiemet sūnus regioninėse varžybose laimėjo keturis geriausio jojiko titulus. Tačiau tai buvo tik pradžia, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Praėjusią savaitę 3 metų berniukas pasirodė ir Jungtinėje Karalystėje kasmet rengiamoje prestižinėje jojikų šventėje „Horse of the Year Show”.

Į ją vaikas pateko po to, kai gegužę karališkosiose Norfolko lenktynėse gavo beveik aukščiausius balus (48 iš 50) už pasirodymą ant savo ketverių metų ponio, vardu Divine (išvertus iš anglų k. – apvaizda, dieviškas).

Trimetis iš Devono grafystės dalyvauti varžybose pradėjo tik šiemet, tačiau jam jau prognozuojama stulbinama karjera.

Amžiui neįprasti gebėjimai

37 metų Harry motina Emma Edwards-Brady, kuri per „Horse of the Year Show” vedė sūnaus ponį, pabrėžė, kad elitinis renginys neišgąsdino vaiko – berniukas suprato jo reikšmę.

„Nors jam tik treji, manau, kad jis pamažu suprato, jog tai tikrai svarbus renginys”, – prieš „Horse of the Year Show” kalbėjo moteris.

Jos vaikas tapo jauniausiu dalyviu, kada nors besivaržiusiu renginyje.

Britų žiniasklaida vaizdingai aprašė berniuko pasirodymą, kurio metu jis varžėsi ir su tris kartus už save vyresniais vaikais.

„Jis įjojo į areną žiovaudamas, nes prieš renginį numigo. Tačiau šioks toks mieguistumas nesutrukdė H.Edwardsui-Brady įeiti į istoriją”, – rašė „Daily Mail”.

1500 žiūrovų minia buvo ne tik nustebinta, bet ir spontaniškai pratrūko ploti savo sugebėjimus demonstruojančiam berniukui.

„Į renginį atvyko geriausi pasaulio jojikai, bet pasaulio žiniasklaida filmuoja trejų metų berniuką. Labai neįprasta jo amžiaus vaikui sugebėti taisyklingai sėdėti ant ponio, jau nekalbant apie jojimą”, – teigė vienas šaltinis.

Laukė naujų žaislų

Harry „Horse of the Year Show” nugalėtoju šiemet netapo, tačiau iš 28 dalyvių savo kategorijoje liko 7-ojoje vietoje.

Bet vaikas buvo patenkintas pasirodymu ir džiaugėsi, kad dovanų gaus naujų žaislų – žaislinį kombainą ir cemento maišytuvą. Jaunasis jojikas taip pat nekantravo pasimėgauti savo mėgstamiausiu desertu – didele porcija šokoladinių ledų.

„Visi buvo daug vyresni už Harry. Ir poniui Divine tik ketveri – mažiausias leistinas amžius. Dabar esu labai laiminga mama”, – po pasirodymo džiaugėsi E.Edwards-Brady.

Harry tėvas Seanas Brady, kuriam 44-eri, – buvęs karys. Deja, vyras negalėjo stebėti sūnaus pasirodymo „Horse of the Year Show”, nes tuo metu iš Afganistano keliavo namo.

Turi ir kitokių pomėgių

Berniukas ponius pamėgo nesulaukęs nė vienų metų, kai buvo ant vieno jų pasodintas. Maždaug nuo tada vaikas nebesiskiria su balnu.

„Kai apžergia ponį, jis būna labai susikaupęs. Tiesa, kitais atvejais jis nėra pakankamai susitelkęs”, – taip apie mažamečio talentą kalbėjo jo motina.

Britė gali sulaukti ir kritikos, kad pernelyg spaudžia vaiką siekti gerų rezultatų. Tačiau moteris tikina, kad jodinėjimas yra tiesiog nevaldoma jos mažamečio sūnaus aistra.

Esą jeigu galėtų, berniukas varžybose dalyvautų kone kasdien. Mat jis mėgsta ir varžytis, ir susitikti su kitais vaikais jojikais.

Tiesa, Harry turi laiko ir tam, kas įprasta trimečiams. Didžiulį dėmesį rodantiems žurnalistams Harry papasakojo mėgstantis važinėti traktoriumi, piešti ir valgyti ledus. (BBC, „The Daily Mail”, „Metro.co.uk”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.