Rusijoje iš dangaus pasipylė stiklo lietus

Rusijos Naugardo mieste iš dangaus pradėjo lyti stiklu. Siklo pluošto siūleliai nuklojo Derevianicų mikrorajone esančio vaikų darželio teritoriją ir gyvenamuosius namus. Gyventojai ne juokais išsigando. Atvejį skubiai ėmė tirti gamtosaugininkai, bet paaiškėjo, kad gamta čia niekuo dėta, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:26 PM

Stiklo lietaus kaltininkė pasirodė esanti Naugardo stiklo pluošto gamykla, esanti tame pačiame mikrorajone – ji ir išmetė stiklo pluošto daleles. Įmonėje iš karto nustatyta aibė sanitarinių ir aplinkosauginių pažeidimų.

Pranešimai apie neįprastus kritulius gana dažnai pasiekia iš įvairių Rusijos regionų. Labiausiai gyventojus gąsdina ir vaizduotę kaitina spalvotas sniegas. 2010 m. Krasnodaro ir Stavropolio krašte iškrito rožinis ir rudas sniegas. Tada hidrometeorologijos ekspertai išsiaiškino, kad sniego spalvą pakeitė dulkių ir smėlio dalelės, vėjo atneštos iš Šiaurės Afrikos.

2007 m. vasarį Gorno Altaiske iškrito pilkas sniegas. „Rospotrebnadzor“ tada nuramino, kad kaltos nuo žemės pakeltos smulkios dulkės.

Tais pačiais metais penkiuose Omsko srities rajonuose iškrito oranžinis sniegas su riebalų dėmėmis ir atsiduodantis pelėsiais. Spalvotas sniegas tada iškrito ir Tiumenės bei Tomsko srityse.

O šių metų vasarį Archangelsko srityje namų stogus papuošė raudoni varvekliai.

Kitose šalyse ne kartą užfiksuoti atvejai, kai ima lyti gyvomis būtybėmis. 2011 m. naujametę naktį JAV Arkanzaso valstijoje ėmė lyti strazdais. Panašus atvejis nutiko ir 2009 m. Australijoje.

Tais pačiais metais Japonijoje keliuose rajonuose palijo buožgalviais. Serbijoje prieš porą metų lijo varlėmis. O 2002 m. Graikijoje pasipylė žuvų lietus. O Estijoje 2007 m. rugsėjį iš dangaus krito blakės.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.