Arabas užkariavo „Youtube“ perdainavęs Bob Marley hitą

Saudo Arabijos komikas Alaa Wardi perdainavo Bob Marley hitą „No Woman, No Cry“, pritaikydamas tekstą prie savo šalies aktualijų. „Youtube“ įkeltas įrašas sulaukė ne prastesnio pasisekimo – per kelias dienas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 7 mln. kartų. A.Wardi versija pavadinta „No Woman, No Drive“, joje šaipomasi iš Saudo Arabijoje galiojančio draudimo moterims vairuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 8:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:41 PM

Satyrinėje dainos versijoje moteriai sakoma, kad kai ji sėdi ant galinės sėdynės, jos kiaušidės yra saugios, tad ji galės turėti daug daug vaikų. Taip komikas reaguoja į šeicho Salaho al Luhaydano pasisakymą, kad vairuodamos moterys rizikuoja pažeisti kiaušides ir pagimdyti vaikų su defektais.

„Aš esu menininkas ir socialinis aktyvistas. Iš tiesų aš neklausau muzikos, bet studijuodamas JAV išgirdau šitą vyruko iš Jamaikos dainą, ir ji patraukė mano dėmesį. Nusprendžiau padaryti savo versiją, su tekstu, atitinkančiu mano kultūrą“, – sakė jis įrašo pradžioje.

Nors Saudo Arabijoje nėra specialaus įstatymo, draudžiančio moterims vairuoti, moterims nėra išduodami vairuotojo pažymėjimai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.