Kinų valdininkai raudonavo dėl nevykusio „Photoshop“ darbelio

Kinijos valdininkai ir vėl buvo priversti raudonuoti. Ninguo miesto valdžia išplatino nuotraukas, kaip keturi politikai lankosi 103 metų moters namuose, su prierašu: „Meilė ir atidumas vyresniems žmonėms yra kinų tradicijų puoselėjimas. Jie turi pajusti partijos ir valdžios šilumą.“ Tačiau akylesni skaitytojai netruko pastebėti, kad nuotrauka nemokšiškai sukurpta „Photoshop“, rašo „Daily Mail“.

Keturi vyrai šypsosi palinkę prie šimtametės, kuri atrodo lėlės dydžio.<br>„Weibo“ nuotr.
Keturi vyrai šypsosi palinkę prie šimtametės, kuri atrodo lėlės dydžio.<br>„Weibo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 6:24 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:30 PM

Keturi vyrai šypsosi palinkę prie šimtametės Cheng Yanchun, kuri įkelta į sceną iškirpus iš kitos nuotraukos ir atrodo lėlės dydžio.

Lyg to būtų negana, vienas iš partijos valdininkų nukirptas per šlaunis ir įkomponuotas į nuotrauką – jis atrodo lyg pakibęs ore.

Kinijos socialinio tinklo „Weibo“ vartotojai nebuvo sužavėti.

„Besmegeniai propagandos darbuotojai tikriausiai bus atleisti kartu su šitais pareigūnais“, - rašė vienas.

„Šita nuotrauka iš tiesų parodo distanciją tarp vadovų ir visuomenės eilinio valdžios pareigūno akimis. Labai liūdna ir apmaudu“, - pridūrė kitas.

Į nuotrauką sureagavo net oficiali Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“: „Pareigūnai atrodo kabantys ore. Be to, moters proporcijos neatitinka pareigūnų proporcijų, ir tai rodo, kad nuotrauka suklastota.“

Žurnalistų prie sienos priremti valdininkai teisinosi, kad lankė šimtamečius per kinų festivalį, bet darbuotojas sujungė du kadrus, nes kambaryje fotografui nebuvo įmanoma sutalpinti ir moters, ir pareigūnų viename kadre.

„Cheng sėdėjo krėsle balkone, saulėje. Balkone buvo labai mažai erdvės, ir fotoaparatas negalėjo aprėpti visos scenos. Kai savivaldybės civilinių reikalų departamento darbuotojas įkėlė nuotraukas, jis tiesiog sujungė du kadrus“, - aiškino politikai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.