Už šlovę „Youtube“ elnias sumokėjo gyvybe

JAV Šiaurės Karolinos valstijos Great Smoky Mountains nacionalinio parko darbuotojai nusprendė užmigdyti jauną elnią, kuris tapo interneto žvaigžde. Elnias užkariavo interneto vartotojų širdis savo pomėgiu bendrauti, ir šis charakterio bruožas jam tapo mirtinas, praneša wbir.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:34 AM

Pasak parko atstovų, užmigdyti gyvūną nuspręsta dėl to,kad jis nuolat eidavo pas žmones. Zoologai taip ir nesugebėjo išmokyti elnią bijoti žmonių ir laikytis nuo jų atokiau. Pastaruoju metu smalsus gyvūnas vis dažniau išeidavo į „civilizaciją“ ieškoti maisto ir netgi pradėjo žiūrėti į žmones kaip į maistą, pareiškė specialistai.

Elnias buvo užmigdytas praėjusios savaitės pabaigoje. Parko darbuotojai prisipažino, kad jiems buvo gaila tai daryti.

Elnias išgarsėjo po pažinties su fotografu Jamesu Yorku, kuri buvo užfiksuota vaizdo įraše. Gyvūnas priėjo prie vyriškio, kuris sėdėjo ant kelkraščio ir fotografavo, ir pradėjo jį baksnoti. Ragais elnias vyro praktiškai neužkabino, jo judesiai buvo gana atsargūs ir visas badymasis labiau priminė draugišką pasisveikinimą, o ne laukinio žvėries ataką. Iš įrašo atrodo, kad elnias norėjo tik pažaisti su fotografu. Vaizdo įrašas „Youtube“ surinko daugiau kaip milijoną peržiūrų.

Komentuodamas žinią apie elnio užmigdymą, J.Yorkas sakė nesuprantantis, kodėl parko darbuotojai nesugebėjo rasti kitos išeities. „Negi nėra žmogaus, kuris būtų galėjęs pasiimti jį pas save? Negi nėra zoologijos sodo? Negi nebuvo jokio noro išgelbėti šitą gyvūną?“ - piktinosi fotografas.

„Nebeliko šito džiaugsmo šaltinio. Niekas nenukentėjo, visiems buvo linksma. Aš žinau, kad prie sprendimo priėmimo prisidėjo incidentas, kuriame dalyvavau aš. Esu prislėgtas, labai norėčiau viską pakeisti“, - sakė jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.