Šokiruojančiame įraše – susprogstanti banginio maita

Farerų salose biologas bandė prapjauti į krantą išmesto negyvo kašaloto maitą – ketinta jo griaučius eksponuoti muziejuje. Bet nelaimingajam muziejaus darbuotojui teko skubiai dėti į kojas – pabandžius pjauti, dvėseliena sprogo, paleisdama milžinišką kraujo ir žarnų laviną. Banginio sprogimas buvo nufilmuotas, įrašas įkeltas į „Youtube“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 10:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:53 AM

Kaip rašo „Daily Mail“, kašalotas nugaišo įstrigęs siaurame kanale. Danų bendruomenė nusprendė, kad reikėtų šio 14 m ilgio gyvūno griaučių į muziejų.

Jūrų biologas Bjarnis Mikkelse'as ėmėsi purvino darbo – išskrosti gaišeną, tačiau darbas pasirodė purvinesnis, nei jis tikėjosi.

Kai biologas pradėjo dirbti, sprogo gaišenoje susikaupusios dujos ir iššovė į orą kelias tonas organų ir žarnų. Visa laimė, kad didžioji visos tos masės dalis iššovė ne į jo pusę.

Mokslininkas sakė, kad gaišena buvo ne mažiau kaip dviejų dienų senumo, tad jis įtarė, kad joje gali būti susikaupę dujų, bet neįtarė, jog jų gali būti šitiek daug. Tačiau aiškino pernelyg neišsigandęs. Pjauti specialiai buvo pradėta iš nugaros pusės, kad sprogimą būtų galima geriau suvaldyti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.