JAV miestelio superžvaigždė – 1,5 tūkst. kartų areštuotas benamis

JAV Kentokio valstijos Leksingtono miestas turi neįprastą garsenybę – benamį, kuris buvo areštuotas jau puasntro tūktsnčio kartų. Tai neabejotinai daugiausiai kartų jų mieste, o galbūt ir visame pasaulyje, rašo CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:26 PM

64 metų benamis Henry Earlas, miestelėnų dažnai vadinamas Jamesu Brownu – puikiai žinomas 300 tūkst. gyventojų turinčiame mieste. Ypač gerai jį pažįsta policija, gyventojai dažnai mato jį dainuojantį ir prašinėjantį pinigų naujam gėrimui.

Padėkos dienos proga jis atsidūrė už grotų jubiliejinį – 1500-ąjį kartą. Sulaikymo priežastis daugiau nei paprasta – girtumas. Per penkerius pastaruosius metus net tris Padėkos dienas H.Earlas šventė areštinėje. Ten pat spalį jis atšventė ir savo 64-ąjį gimtadienį.

Pagal „statistikų“ skaičiavimus, iš viso už grotų garsusis benamis yra praleidęs apie 6 tūkst. dienų. Tinklalapyje „The Smoking Gun“ kolekcionuojamos H.Earlo policijoje darytos nuotraukos.

Areštanto karjerą H.Earlas pradėjo 1970 m., būdamas 22 metų. Leksingtono policija negali patvirtinti tikslaus jo sulaikymų skaičiaus, nes jų įrašai siekia tiktai 1992 metus. Tačiau policijos atstovai užtikrina, kad benamis už grotų yra pabuvojęs jau tikrai daugiau kaip tūkstantį kartų.

„Tai nutinka kas savaitę, kartais – ir kas dvi ar tris dienas, - sakė policijos atstovė Sherelle Roberts. - Jis niekada nesielgia blogai ir neatlieka neteisėtų veiksmų specialiai. Jis tiesiog būna taip apsvaigęs nuo alkoholio, kad kelia pavojų pačiam sau“.

Daugumą kartų jis buvo suimtas dėl girtumo, nors būta ir keleto kriminalinių nusikaltimų. Buvo trys atvejai, kai H.Earlas, paleistas iš areštinės vakare, vidurnaktį vėl į ją sugrįžo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.