Rusijos gyventoja šiukšlinėje rado gyvą stručio jauniklį

Rusijos Jekaterinburgo miesto gyventoja Nadežda Kokšarova, ryte išėjusi išmesti šiukšlių, rado netikėtą radinį. Šiukšlių konteineryje ji aptiko gyvą stručio jauniklį, rašo newsru.com.

Stručio gelbėtoja apie radinį pranešė policijai.<br>Youtube nuotr.
Stručio gelbėtoja apie radinį pranešė policijai.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-13 09:50, atnaujinta 2018-02-19 20:35

Iš tiesų paukščių buvo du, bet vienas iš jų jau buvo nugaišęs. Gyvasis stručiukas tupėjo languotame krepšyje. Moteris jį rado, išgirdusi keistą šnaresį, taip pat atkreipusi dėmesį į keistą šuns elgesį – pajutęs stručiuką, šuo ėmė urgzti ir loti. Moteris ėmė dairytis ir netikėtai pamatė paukštį.

Apie pusės metro ūgio ir gerų 5 kg svorio mažylis stovėjo ir kraipė galvą. Pradžioje paukštį gyventojai priglaudė gretimoje laiptinėje, pašėrė duona ir pagirdė vandeniu.

Stručio gelbėtoja apie radinį pranešė policijai. Ten jai pasiūlė kreipti į Jekaterinburgo zoologijos sodą, bet šie atsisakė paimti stručiuką pareiškę, kad neturi teisės imti gyvūnų iš gatvės. Tada moteris kreipėsi į privatų zoologijos sodą.

Jo specialistai atvyko per pusvalandį, apžiūrėjo stručiuką ir išsivežė. Mini zoologijos sode jis buvo patupdytas į atskirą voljerą, kur bus stebima jo būklė, nes paukštis jaučiasi ne itin gerai. Zoologijos sode jau gyvena vienas stručiukas, tad rastinukas turės draugiją.

Veterinarai patepė paukščio kojas briliantine žaluma, nes buvo nubrozdinta oda. Nustatyta, kad paukštis priklauso afrikietiškų stručių rūšiai, jam kiek mažiau nei pusė metų. Paukščio lyties kol kas neįmanoma nustatyti – jis pernelyg mažas.

Pasak zoologijos sodo atstovė, stručiams, kurie auginami ir Rusijos fermose, reikalinga ne mažiau kaip 25 laipsnių temperatūra. Palikti tokį mažylį šaltyje yra tas pats, kaip trimetį vaiką su vienais marškinėliais.

Kas taip žiauriai pasielgė su egzotiškais paukščiais, kol kas nenustatyta. Akivaizdu, kad patys pabėgti stručiukai negalėjo. Zoologijos sodo atstovai mano, kad greičiausiai juos kažkam padovanojo, bet dovana šeimininkui nepatiko, ir buvo tiesiog išmesta į šiukšlinę.

Kita versija – stručiukai buvo vežami į vietinį restoraną, kad iš jų mėsos būtų pagamintas egzotiškas patiekalas, bet galiausiai dėl nežinomų priežasčių nuspręsta jų atsikratyti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.