Rusijos politikas S.Mironovas meilę prisiekė ketvirtąsyk

Kas sakė, kad politiko profesija nuobodi, nepatraukli, net atgrasi, nevilioja priešingos lyties? Štai Rusijoje vienas politikas gerina vedybų rekordus, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Rytai-Vakarai“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Dec 15, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:55 PM

Rusijoje atšoktos naujos skandalingos vestuvės: Kremliui artimos partijos „Teisingoji Rusija“ lyderis, partijos frakcijos Valstybės Dūmoje vadovas, buvęs Rusijos aukštųjų parlamento rūmų vadovas 60-metis Sergejus Mironovas ketvirtą kartą ištarė lemtingąjį „taip“ . Šįkart žurnalistei Olgai Radijevskajai (29 m.).

S.Mironovas tapo neįprastos pasipiršimo technologijos autoriumi: po namo Sankt Peterburge langais, kur gyveno jo išrinktoji, politikas iškabino didžiulį plakatą su žodžiais: „Būk mano žmona“.

Visą savaitę O.Radijevskaja ir jos kaimynai gėrėjosi romantišku Rusijos politiko prisipažinimu, o paskui ji sutiko tapti jo žmona.

V.Žirinovskio juokeliai

Ta proga jaunikio kolega, Valstybės Dūmos deputatas, Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis pasakė: „S.Mironovas veda ketvirtą kartą, vadinasi, metai nepraėjo veltui.“

Po šių žodžių skandalingasis Rusijos politikas pridūrė, kad tiek gyvenime, tiek politikoje egzistuoja trys variantai. Pirmasis – santuoka visam gyvenimui, šiuo atveju pasisekė, pavyzdžiui, Rusijos komunistų partijos lyderiui Genadijui Ziuganovui.

Antrasis variantas – nei santuokos, nei vaikų. Toks likimas teko partijos „Pilietinė platforma“ įkūrėjui milijardieriui Michailui Prochorovui. O trečiasis variantas – keletas santuokų, kaip S.Mironovo atveju.

Garsėjo išsilavinimu

Iki ketvirtųjų vedybų S.Mironovas garsėjo savo išsilavinimu: jis – vienintelis iš visų Rusijos politikų turi 5 aukštojo mokslo diplomus.

1979 metais baigė tuomečio Leningrado kalnakasybos institutą, 1992-aisiais – Sankt Peterburgo technikos universitetą, 1993-iaisiais gavo Rusijos finansų ministerijos atestatą, suteikiantį teisę dirbti vertybinių popierių rinkoje.

1997-aisiais jis baigė Rusijos valstybės tarnybos akademiją, 1998 metais – Sankt Peterburgo valstybinio universiteto Teisės fakultetą, 2004-aisiais – Sankt Peterburgo valstybinio universiteto Filosofijos fakultetą.

Subyrėjo kelios santuokos

Dabar S.Mironovas – daugiausia kartų vedęs politikas. Pirmą kartą jis vedė studijuodamas Leningrado kalnakasybos institute. Tuomet jo išrinktąja tapo užsienio turistų gidė Jelena.

Pora gyveno kukliai, bet draugiškai. Jiems gimė sūnus Jaroslavas, kuriam dabar 31-eri ir jis žinomas Sankt Peterburgo programuotojas.

Tačiau santuoka subyrėjo, kai S.Mironovas sutiko gražuolę geologę Liubovę. Būsimoji politikos žvaigždė stačia galva nėrė į naujos meilės vandenis, pamiršęs viską pasaulyje. Žinoma, ir šeimą.

Po skyrybų su pirmąja žmona S.Mironovas įteisino antrąją santuoką su Liubove. Po to partijos ir vyriausybės pavedimu pora išvyko į broliškąją Mongoliją: juk abu buvo diplomuoti geologai.

Ulan Batore 1986 metais porai gimė duktė Irina.

Žlugus Sovietų Sąjungai, S.Mironovas su žmona grįžo į Sankt Peterburgą. Būtent tuo laiku – kriminalinių elementų siautėjimo ir laukinio kapitalizmo atsiradimo laikais – jis nusprendė užsiimti politika.

Nesėkmingas trečias kartas

„Būti politiko žmona sunku. Jai tenka skaityti apie vyrą visokias šlykštybes spaudoje ir, žinoma, nervintis. Žmona turi susitaikyti su tuo, kad sutuoktinis nuolat darbe ir nepriklauso šeimai. Žmonos pareiga – visa tai ne tik iškęsti, bet ir visokeriopai palaikyti vyrą. Juk jam reikia grįžti ten, kur jo laukia, o ne ėda dėl neišneštų šiukšlių ir neišvadina nevykėliu“, – anuomet kalbėjo S.Mironovas.

Bet vos tik jis gavo kvietimą į Maskvą tapti Federacijos Tarybos nariu, paaiškėjo, kad būsimas generolas turi naują meilę – šatenę Iriną. Jai, buvusiai sekretorei, jis patikėjo Sankt Peterburgo įstatymų leidybos susirinkimo vyriausiojo patarėjo pareigas.

Būtent ji, o ne žmona ir dukra išvyko su S.Mironovu į Maskvą. Ten po dvejų metų, 2003-iųjų pradžioje, jis tyliai vedė Iriną. Bet ir trečioji sutuoktinė nesugebėjo išlaikyti šalia savęs Rusijos politikos žvaigždės.

Išrinktoji – žurnalistė

Susipažinęs su įspūdingos išvaizdos O.Radijevskaja, Sankt Peterburgo kabelinės televizijos kanalo VOT žurnaliste, Valstybės Dūmos deputatas S.Mironovas vėl įsimylėjo.

„Sergejus labai jaunas širdimi. Negalėčiau ištekėti už bendraamžio. Labai jį myliu ir visai nesvarbu, ką šneka pavyduoliai. Jis – tikras vyras, su juo taip įdomu!

Svarbiausia, jis puikiai sutaria su mano 7 metų sūnumi Vania“, – sakė O.Radijevskaja.

Santuoką politikas ir žurnalistė įregistravo Sankt Peterburge. O.Radijevskaja persikėlė gyventi į Maskvą, nedirba. S.Mironovas teigia, kad neprieštarautų, jei gimtų dar pora įpėdinių. O Maskvoje jau juokaujama, kiek išsilaikys paskui sijonus lakstančio politiko santuoka ir ar ne verčiau jam būtų siekti šeštojo diplomo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.