Skrajojantis spagečių monstras – šalia prakartėlių

JAV Viskonsino universitete mokosi nemažai ateistų, susivienijusių į Skrajojančio spagečių monstro bažnyčią, kuri Amerikoje buvo įkurta šaipantis iš religinių organizacijų. Artėjant Kalėdoms studentai nustebino instaliacija Viskonsino valstijos Kapitolijuje, kuria pareiškė savo nuomonę apie religinius simbolius viešosiose vietose, skelbia „The Raw Story“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2013, 7:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:16 PM

Ateistų, humanistų ir agnostikų draugijos, veikiančios Viskonsino universitete, sukurtas plakatas apie skrajojantį spagečių monstrą specialioje Laisvės nuo religijos fondo surengtoje parodoje atsidūrė greta Žiemos saulėgrįžos prakartėlės, kurioje – Charlesas Darwinas, Albertas Einsteinas ir Markas Twainas.

„Čia, Kapitolijuje, jau ankšta. Bet jei leidžiama pastatyti krikščionišką prakartėlę, čia turėtų būti vietos ir kitokiai nuomonei – pavyzdžiui, ateistams“, – teigė viena Laisvės nuo religijos fondo vadovių Annie Laurie Gaylor.

Tiek krikščioniški, tiek pasaulietiški gruodžių švenčių simboliai Viskonsino Kapitolijuje greta statomi jau nuo 1984-ųjų, kuomet humanistų organizacijos teisme nepasiekė, kad pasaulietinės valdžios pastate nebūtų religinių simbolių.

„Norėtume, kad mūsų Kapitolijus būtų pasaulietiškas. Bet valstija pati nusprendė atidaryti užtvanką. Tikimės, kad visi pasinaudos šia galimybe viešai parodyti savo pasaulėžiūrą, kad ir kokia kvaila ji būtų“, – tvirtino Viskonsino universiteto ateistų lyderis Samas Ericksonas.

Prie plakato su skrajojančio spagečių monstro atvaizdu prirašyta: „Jis virė už jūsų nuodėmes.“ Be to, smalsuoliai raginami paliesti šį „religinį simbolį, kol dar nevėlu.“

„Manote, kad tai absurdas? Mes irgi! – teigiama plakate. – Religinėms idėjoms neturėtų būti vietos valdžios pastatuose. Kovokime už valdžios ir religijos atskyrimą.“

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.