Pranašystės ir 2014 metai: kometa, karas ir JAV žlugimas

Kaip bebūtų gaila, o gal ir visai negaila, bet 2013-ieji jau baigėsi. O kokie bus 2014-ieji? Pranašystės, kuriomis, artėjant metų sandūrai, sumirgėjo internetas – gana niūrios. Cituojamos Nostradamo ir vikingų pranašystės, pagal kurias 2014-aisiais derėtų laukti pasaulio pabaigos. Na, jeigu ne visiškos, tai bent jau Trečiojo pasaulinio karo arba JAV ekonominio žlugimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 7:29 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:18 AM

Majų kalendorius suklydo – nieko tokio. Visi pageidaujantys pasaulio pabaigai atsargas gali kaupti ir toliau. Esama ir daugiau autoritetingų pranašų. Pavyzdžiui, Nostradamas. 2014-aisiais jis pranašauja pasaulio pabaigą. Ir visai nesvarbu, kad pasaulio pabaigos pagal jo pranašystes galima laukti praktiškai kasmet. Štai ką jis rašo apie 2014-uosius:

„Ten šiaurėje, netoli Vėžio žvaigždyno Pasirodys barzdota žvaigždė: Susa, Siena, Boeotia, Eretria, Romos didysis mirs tą naktį“.

Anot vienų interpretatorių, pirmojoje eilutėje neabejotinai turima omenyje Šiaurės Korėją, kuri sukels Trečiąjį pasaulinį karą. Kitiems įdomesnė antroji eilutė, kur kalbama apie barzdotą žvaigždę – na kas gi tai daugiau gali būti, jeigu ne kometa ISON, kuri pataikys į Saulę. Arba nepataikys.

Galvojant ne taip plačiai, Romos didysis gali reikšti ne pasaulyje kol kas dominuojančios iš Vakarų kilusios civilizacijos įtakos pabaigą, o tiesiog Romos popiežių. Bet ar katalikų bažnyčios vadovo mirtis galėtų reikšti pasaulio pabaigą? Pasirodo, gali.

Popiežius Pranciškus turi su juo susijusią pasaulio pabaigos pranašystę. XII a. gyvenęs šventasis Malachijus išpranašavo, jog iki paskutinio teismo dienos bus 112 popiežių – o 112-asis ir yra Pranciškus. Tiesa, Malachijaus pranašystėje paskutinis popiežius vadinamas Petru Romiečiu.

Nors pagal katalikų bažnyčios tradiciją joks popiežius negali pasivadinti Petru II, pasaulio pabaigos entuziastams tai ne kliūtis. Jie primena, kad 112-asis popiežius savo vardą pasirinko pagal šventąjį Pranciškų Asyžietį, o pastarojo tėvo vardas buvo Petras.

Neįtikina? Na gerai. Tada pasiremkime vikingais. Pagal vikingų pranašystes, 2014-aisiais įvyks Ragnarokas – skandinaviška Armagedono versija, lemiamas mūšis tarp Odino vadovaujamų dievų ir milžinų bei kitų pabaisų. Yra žinoma netgi labai tiksli pasaulio pabaigos data – 2014 m. vasario 22-oji.

Anot vikingų, Odinas mirs, vilkai praris Saulę ir Mėnulį. Tad jeigu iki vasario antros pusės Trečiasis pasaulinis karas nekils, vėliau teks jį kariauti pasišviečiant žibintuvėliais.

Juokai juokais, tačiau kai kurios politinės prognozės 2014-iesiems ne tokios ir juokingos. Kai kurie ekspertai mano, kad JAV prezidentas Barackas Obama, painiodamasis į Artimųjų Rytų reikalus, gali išprovokuoti branduolinio ginklavimosi suintensyvėjimą, tada masinio naikinimo ginklas atsidurs teroristų rankose, ir tai išties gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą.

Ne ką linksmiau nuteikia ir ekonomistai.

Nors šiuo metu JAV akcijų rinkos laikosi gana gerai, kai kurie finansų ekspertai, pateikę ekonomines prognozes 2014-iesiems, spėja, kad sausį galimas akcijų rinkos žlugimas. Dėl nekontroliuojamos JAV skolos doleris nebeliks rezervine valiuta, ir dėl to kils ekonominė krizė.

JAV pasiekus tam tikrą išlaidų deficito ir įsiskolinimų lygį, pasaulio šalys praras pasitikėjimą Amerika ir pradės iš jos traukti savo investicijas. Ekspertų manymu, labai nedaug trūksta, ir ta riba bus pasiekta, o tada procesas taps nebevaldomas, kaip nuo kalno pasileidęs sniego kamuolys.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.