Prancūzijos vairuotojus šokiravo keliu vežamas milžiniškas banginis

Prancūzijos vairuotojai negalėjo patikėti savo akimis, autostradoje šalies rytuose sutikę vilkiką, vežantį keistą milžinišką krovinį – 17 metrų ilgio kašalotą. Daugeliui kilo klausimas, kokiu tikslu šis didžiulis jūrų žinduolis atsidūrė netoli Prancūzijos Tjonvilio miestelio. Vežamo banginio nuotraukos atsidūrė socialiniuose tinkluose ir įkvėpė daugybę spekuliacijų bei sukėlė daug šurmulio, rašo thelocal.fr.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-03 16:11, atnaujinta 2018-02-17 23:51

Sunkvežimio vairuotojas lyg niekur nieko savo transporto priemonę su gyvūnu paliko degalinės stovėjimo aikštelėje. Suprantama, čia „greitkelio kašalotas“ sulaukė didelio smalsuolių dėmesio.

Daug kas piktinosi, kad banginiai – saugomi gyvūnai, ir kad jų transportavimui nustatytos griežtos sąlygos, o čia vairuotojas lyg niekur nieko jį palieka aikštelėje.

Tačiau paaiškėjo, kad šurmulį sukėlęs banginis – netikras, o natūralaus dydžio tikroviška kopija, pagaminta iš stiklo pluošto belgų gamintojų.

Banginis buvo vežamas iš parodos Valensijoje, kur buvo vienas iš eksponatų, atkreipiančių dėmesį į šiuos gyvūnus ir jų apsaugą.

„Jis buvo vežamas atgal, į Belgijos Limburgo miestą, - paaiškino kašaloto kopiją pagaminusios įmonės „Captain Boomer“ vadovas Bartas Van Peelas. - apgailestauju, kad jis sutrikdė žmones kelyje. Paprastai mes jį visą uždengiame“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.