Ispanijos vienuolės sutriko praleidusios popiežiaus skambutį

Ispanijoje grupė vienuolių per

Popiežius paliko žinutę, klausdamas, kodėl niekas neatsiliepia.<br>AP nuotr. iš archyvo
Popiežius paliko žinutę, klausdamas, kodėl niekas neatsiliepia.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:23 PM

„Ką gali veikti vienuolės, kad negali atsiliepti telefonu?“ – krizendamas popiežius Pranciškus sako žinutėje, kurią jis paliko Naujųjų metų išvakarėse Lusenos basosioms karmelitėms. Ši žinutė penktadienį buvo transliuojama per Ispanijos radiją.

„Kalba popiežius Pranciškus, – tęsė jis. – Norėjau pasveikinti jus su Naujaisiais metais. Pažiūrėsiu, galbūt su jumis pavyks susisiekti vėliau. Telaimina jus Dievas.“

Vienuolyno vyresnioji sesuo Adriana sakė radijui COPE, kad ji ir keturios kitos vienuolės neišgirdo telefono skambučio, nes dalyvavo vidurdienio maldoje.

Ji sakė, kad popiežius seniai palaiko draugiškus santykius su kai kuriomis šios bendruomenės narėmis, kurios, kaip ir jis pats, yra kilusios iš Argentinos.

Dabar jų vienuolynas įsikūręs darbininkų klasės rajone Lusenos mieste, esančiame netoli Kordobos pietų Ispanijoje.

„Kai pareigos leido man prieiti prie telefono, tiesiog norėjau numirti“, išgirdusi apie praleistą skambutį, pridūrė Adriana.

„Perrašiau žinutę ir perdaviau kitoms vienuolėms. Sakėme sau, kad tiesiog vykdėme savo pareigą melstis. Niekada nebūtume pagalvoję, kad popiežius mus prisimins“, – sakė vienuolyno vyresnioji.

Sutrikusi Adriana paskambino vyskupui ir susisiekė su kitais asmenimis, mėgindama perskambinti atgal į Vatikaną – deja, nesėkmingai. Tačiau Pranciškus vėl paskambino tos dienos vakarą ir galėjo pasikalbėti su vienuolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.