Princas Williamas pradėjo mokslus Kembridže

Iš šių pajamų finansuojama Charleso, jo sutuoktinės Camillos, Williamo, jo žmonos Catherine, poros sūnelio princo George'o ir Williamo jaunesniojo brolio Harry išlaidos.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-07 22:53, atnaujinta 2018-02-17 20:19

31-erių Kembridžo kunigaikštis atvyko į prestižinį universitetą pradėti mokslų, kurie turėtų suteikti jam žinių apie žemės ūkio verslą ir kaimo bendruomenes.

Kaip dauguma kitų studentų į rytinėje Anglijos dalyje esantį Kembridžą iš Londono jis atvyko traukiniu, tačiau kitaip nei kitus jį pasitiko universiteto rektoriaus pavaduotojas.

Specialiai sudaryta studijų programa turėtų paruošti sosto įpėdinį tam laikui, kai iš savo tėvo princo Charleso jis paveldės Kornvalio kunigaikštystę, šiam tapus karaliumi.

Šiuo metu šalies monarchės vyriausiojo sūnaus ir jo šeimos visuomeninė, labdaringa ir privati veikla yra finansuojama iš 1337 metais įsteigtos Kornvalio kunigaikštystės gaunamų pajamų.

Kunigaikštystei priklauso 53 tūkst. hektarų žemės, didžioji jos dalis yra pietvakarių Anglijoje. Jos vertė sieka 763 mln. svarų, o 2012-2013 metais ji atnešė 19 mln. svarų privačių pajamų.

Iš šių pajamų finansuojama Charleso, jo sutuoktinės Camillos, Williamo, jo žmonos Catherine, poros sūnelio princo George'o ir Williamo jaunesniojo brolio Harry išlaidos.

Į žemės, nekilnojamo turto ir investicijų rinkinį eina ir kriketo aikštelė „Oval“ Londone, ir Charleso pasididžiavimas - pavyzdinė Paundberio gyvenvietė.

Anksčiau princas Williamas ketverius metus studijavo Šv. Andriaus universitete Škotijoje, kur susipažino su savo žmona Kate. Geografijos studijas jis baigė 2005 metais.

Praėjusių metų rugsėjį princas baigė septynerius su puse metų trukusią karinę tarnybą, kurios metu jis įgijo sraigtasparnio piloto kvalifikaciją.

Williamas turėtų keletą dienų per savaitę traukiniu iš Londono vykti į Kembridžą, kelionėje praleisdamas 45 minutes. Tačiau princas gali nuspręsti kuriam laikui likti mieste, kurio kunigaikščiu yra oficialiai vadinamas.

Nors studijų programa sudaryta specialiai Williamui, tačiau jis mokysis auditorijose kartu su eiliniais studentais ir dalyvaus seminaruose, paskaitose ir susitikimuose.

Programą sudaro 20 savaitinių valandų, įskaitant darbą mažose grupėse, individualias pratybas su dėstytojais ir savarankišką darbą.

Princą mokys geografijos, žemės ūkio ekonomikos ir augalininkystės specialistai.

Po šių studijų princas svarsto kelias galimybes pradėti valstybės tarnautojo tarnybą, pranešė Kensingtono rūmai.

Balandžio mėnesį princas Williamas su sutuoktine Catherine turėtų vykti į Australiją, mažasis princas George'as turėtų keliauti su jais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.