Rusas medžiojo kiškius, rado granatų, tikisi milijono

Specialiai lrytas.lt, Maskva

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Jan 7, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:34 PM

Prie Orenburgo (Rusija) esančiuose miškuose kovinių granatų randama daugiau nei grybų. Prieš pat Naujuosius metus vietos medžiotojas Semionas Morozovas nuėjo į užmiesčio mišką pašaudyti kiškių, bet netikėtai aptiko kitą laimikį. Jis miške netoli Elevatoriaus gyvenvietės sniego pusnyje rado ištisą kalną rankinių granatų F-1.

Pamiršęs mintis apie medžioklę, S.Morozovas skubiai užsiėmė kur kas pelningesniu darbu - šaudmenų rinkimu.

Šis darbas naudingas dėl to, kad dar praėjusį spalį Orenburgo srityje buvo paskelbta apie savanorišką ginklų, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų grąžinimą už atlygį.

Koviniams tikslams tinkamą rankinę granatą policija įvertino 1 tūkst. rublių, ir lapkričio pabaigoje netoli rajono centro Ileko, esančio už 135 kilometrų nuo Orenburgo, vietos medžiotojas šalia miško kelio jau rado 50 granatų, paslėptų sunkvežimio padangoje. Į polietileninį maišelį supakuoti degtuvai gulėjo atskirai.

Radusiojo atlygis siekė 50 tūkstančių rublių. O S.Morozovas aptiko tikrą lobį - daugiau nei tūkstantį šaudmenų.

Policijos skyriaus, į kurį medžiotojas S.Morozovas atvežė savo laimikį, darbuotojai paskaičiavo tiksliau: radinį sudarė dvi „RG-40“, 1104 F-1 granatos ir 98 6ios granatos korpusai, neturintys sprogstamojo užtaiso.

Dabar šaudmenų medžiotojas laukia, kada jam bus išmokėta daugiau nei 1,1 milijono rublių premija. Už tuščius „F-1“ korpusus premija nepriklauso.

Kokiu būdu Orenburgo srityje atsiranda šeimininko neturintys šaudmenys, jokia paslaptis. Regionas kimšte prikimštas karinių sandėlių, kuriuose saugomi artilerijos sviediniai, rankinės granatos ir visų rūšių ginklų šoviniai, pagaminti įvairiu metu, įskaitant Antrojo pasaulinio karo laikotarpį.

Šis turtas saugomas atmestinai - dėl to dažnai kyla gaisrai, kuriuos lydi sprogimai ir vagystės. Būtent dėl šios priežasties Orenburgo policija nuolat rengia savanoriško ginklų ir šaudmenų atidavimo už atlygį kampanijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.