Šalčius iliustruojančioje nuotraukoje šeima atpažino dingusį sūnų

Naujienų agentūra AP darė tiesiog reportažą apie šalčius JAV. Viena įspūdingiausių nuotraukų, atsiradusių viso pasaulio žiniasklaidos pranešimuose ta tema, buvo sustiręs benamis jaunuolis su gobtuvu, Vašingtone prisiglaudęs prie metalinių grotelių ir bandantis sušilti, susisupęs į antklodę. Niujorko valstijoje, Grise gyvenanti moteris aiktelėjo. Nuotraukoje ji atpažino dingusį savo sūnų, kurį jau buvo apverkusi kaip mirusį. Apie tai moteris papasakojo britų portalui „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 10:18 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:55 PM

Dvidešimtmetis Nicholas Simmonsas buvo dingęs jau keturias dienas. Iš savo namų vaikinas išėjo Naujųjų metų dieną, nepasiėmęs nei striukės, nei piniginės, nei mobiliojo telefono. Šeima, nebežinodama, kaip jį rasti, išgyveno tikrą pragarą. Įsivaizdavo jį vienišą, sustirusį ir bejėgį klaidžiojantį kažkur gatvėje, Amerikoje spaudžiant didžiausiems per pastaruosius 20 metų šalčiams. Po keturių dienų šeima pradėjo manyti, kad vaikinas nebegyvas. Ir tada įvyko stebuklas.

Vietos laikraštis ir „USA Today“, iliustruoti žiniai apie šalį užgriuvusius nepakeliamus šalčius, pasirinko itin vykusią agentūros AP nuotrauką su visai kitoje valstijoje, Vašingtone bandančiu šildytis jaunu benamiu. Šeima nedelsdama kreipėsi pagalbos į draugus, policiją ir žiniasklaidą, ir vaikinas buvo surastas. Pirmadienio naktį jis sugrįžo į Grisą pas mylinčią šeimą. Jo motina Michelle užsiminė apie sūnaus psichikos problemas ir žadėjo pasirūpinti, kad jis gautų visą reikiamą specialistų pagalbą.

Dar neatsigavo nuo šoko

Nickas iš pasiturinčios šeimos namo užmiestyje Naujųjų metų dieną išvažiavo savo „Buick Sedan“ automobiliu. Keturias dienas apie jį nebuvo jokių žinių. Tėvai jo ieškojo ir per socialinius tinklus, „Facebook“ bei „Twitter“.

Kai jau buvo visiškai praradę viltį, sekmadienį jie sulaukė draugo skambučio. Jis sakė pasižiūrėti į pirmąjį vietinio laikraščio „Democrat and Chronicle“ puslapį. Arba „USA Today“.

Laikraščiuose buvo Nickas, susisupęs į antklodę vos už kelių metrų nuo Kapitolijaus. Nuotrauka buvo daryta „Associated Press“ fotografų. Simmonsų šeima pranešė policijai, susisiekė su įvairiomis žiniasklaidos priemonėmis, ir galiausiai Nickas buvo surastas. Policija jį Vašingtone nuvežė į ligoninę, o pirmadienio naktį tėvas parsivežė namo.

Motina iki šiol dar neatsigavusi nuo patirto šoko. „Mes matėme tą nevilties kupiną veidą, tai labai įtaigi nuotrauka. Tai tikras stebuklas. Mano šeimai tai lyg laimėti Dievo loterijoje, - sakė Michelle. - Šansų, kad šitas fotografas būtų toje vietoje, padaręs šimtus nuotraukų atsiųstų vieną, ir ji atsidurtų mūsų vietos laikraščio pirmame puslapyje, yra vienas iš milijono.“

Sūnų per stebuklą susigrąžinusi šeima dabar ketina imtis veiklos padėdami gatvėse valkataujantiems žmonėms, ypač turintiems psichikos problemų.

Fotografei sakė, kad viskas gerai

Nicką benamių krūvoje pamatė AP fotografė Jacquelyn Martin. Ji prisipažino nustebusi, koks jis jaunas.

„Prisistačiau, padaviau jam ranką, o jis tik pasakė, kad jo vardas Nickas. Aš jam pasakiau, kad jeigu parašyčiau prie nuotraukos jo pilną vardą ir pavardę, tai galbūt padėtų jam susisiekti su šeima. „Ne, man viskas gerai, jūs galite tiesiog parašyti, kad mano vardas Nickas“, - pokalbį su vaikinu prisiminė fotografė.

Ta nuotrauka buvo atrinkta iš tūkstančių ir išplatinta per agentūros AP paslaugų tinklą. Laikraštis „USA Today“ ją panaudojo iliustruodamas šalčius, apėmusius šalį. „Democrat and Chronicle“ taip pat ją panaudojo, nes priklauso tai pačiai žiniasklaidos grupei.

Būtent šią išraiškingą AP nuotrauką iliustruoti šalčiams JAV pasirinko ir laikraštis „Lietuvos rytas“ bei portalas lrytas.lt.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.