Britas atsisako tikrinti loterijos bilietus, kuriems pirkti išleido tūkstančius svarų

Dave'as Mannixas iš Jungtinės Karalystės gal jau seniai būtų milijonierius, jeigu tikrintų įsigyjamus loterijos bilietus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-10 23:12, atnaujinta 2018-02-17 16:53

Tačiau Češyro grafystėje gyvenantis 42 metų vyras tą daryti griežtai atsisako, rašo „Daily Mail“.

D.Mannixui kur kas svarbiau bilietus tiesiog kolekcionuoti.

Nutrinamus britų Nacionalinės loterijos bilietus vyras renka porą dešimtmečių ir jiems išleido jau 80 tūkst. svarų sterlingų (apie 334,4 tūkst. litų).

Jo kolekcijoje yra jau 100 tūkst. bilietų.

Nuo 1994 metų, kai Nacionalinės loterijos bilietais pradėta prekiauti, D.Mannixas įsigijo beveik visų tiražų nutrinamus bilietus. Vyras sako, kad jam trūksta tik vieno – 1994-ųjų Kalėdų specialiojo tiražo bilieto.

Savo kolekcijai britas namuose yra paskyręs visą kambarį.

„Visus bilietus laikau dėžėse, kad tiksliai žinočiau, kur kurie yra“, - pasakojo D.Mannixas.

Aistringas kolekcionierius praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje rinko telefonų korteles. Tačiau šį hobį teko mesti, nes ilgainiui visi ėmė naudotis mobiliaisiais telefonais.

Rinkti nutrinamus loterijos bilietus D.Mannixas pradėjo 1994-aisiais, kai draugas jam padovanojo 400 loterijos bilietų.

„Po to nuėjau į parduotuvę ir pamačiau dėžę, pilną panaudotų nutrinamų bilietų. Paprašiau pardavėjos atiduoti juos man. Vėliau paprašiau kelių parduotuvių palikti panaudotus bilietus man, ir taip kolekcija tapo milžiniška“, - pasakojo britas.

Jis renka tiek kažkieno jau patikrintus, tiek nepatikrintus bilietus. Pastarųjų, su nepažeista sidabrine plėvele, skaičius siekia 10 tūkst.

Beveik visų jų galiojimo data jau pasibaigusi ir tai gerokai erzina D.Mannixo gyvenimo draugę Sue. Mat vyras jau galėjo praleisti galimybę laimėti milijonus svarų. Be to, kolekcija užima daug vietos.

„Labai dažnai Sue žiūri į mane piktai ir klausia, kada ketinu jų atsikratyti. Bet ji žino, kad gerai praleidau laiką rinkdamas bilietus“, - pasakojo D.Mannixas.

Britas apsisprendė parduoti kolekciją. Ir tikisi, kad kitas jos savininkas nutrins korteles ir sužinos, kiek per pastaruosius 20 metų D.Mannixas galėjo laimėti pinigų.

„Noriu suteikti galimybę kam nors kitam turėti unikalią kolekciją. Šią rinkau pusę savo gyvenimo, tad noriu, kad ji nukeliautų į gerus namus“, - pasakojo vyras.

Už kolekciją jis prašo 500 tūkst. svarų sterlingų (daugiau nei 2 mln. litų), tačiau kažkas D.Mannixui yra sakęs, kad jo kolekcija galėtų būti verta iki 5 mln. svarų.

D.Mannixo nuotraukas galite pamatyti čia.

Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo