JAV už 350 tūkst. dolerių parduota licencija nudobti raganosį

Gyvūnų teisių globėjai -

Raganosiai sparčiai nyksta.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Raganosiai sparčiai nyksta.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2014, 10:41 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:35 PM

Aukcionas vyko laikantis griežtų saugumo priemonių ir už uždarų durų. Federalinis tyrimų biuras (FTB) prieš tai pareiškė, kad gauta grasinimų prieš kelis klubo narius.

Klubo vadovas Benas Carteris gynė prieštaringai vertinamą aukcioną, kurį jo klubas surengė drauge su Namibijos vyriausybe. Visas pelnas esą atiteks juodųjų raganosių, kuriems gresia išnykimas, apsaugai.

Ši medžioklė, pasak B.Carterio, padės skurdžios šalies vyriausybei brangioje kovoje su brakonieriais. Kasmet parduodamos penkios tokios licencijos. Tačiau aukcionas Dalase buvo pirmasis, vykęs ne Namibijoje.

Leidimas leidžia pirkėjui nudobti seną vyriškos lyties juodąjį raganosį, kuris jau nėra pajėgus daugintis. Toks gyvūnas ir taip esą atsidurtų laukinių žvėrių saugotojų akiratyje. „Senyvi juodieji raganosiai yra agresyvūs ir kelia pavojų kitiems žvėrimis“, - aiškino B.Carteris.

Tačiau gyvūnų teisių gynėjų tokie argumentai neįtikino. Daugiau kaip 75 tūkst. žmonių pasirašė peticiją internete, kuria buvo tikimasi užkirsti kelią aukcionui.

Spėjama, kad Afrikoje laisvėje gyvena 25 tūkst. raganosių, maždaug 20 tūkst. jų yra baltieji raganosiai. Dalaso safario klubo duomenims, Namibija yra vienas svarbiausių juodųjų raganosių biotopų. Čia gyvena 1800 šios rūšies raganosių iš 5000. Septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje raganosių populiaciją Afrikoje dar sudarė 70 tūkst. žinduolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.