JAV valstybės sekretorius Rusijos kolegai padovanojo bulvių

Paryžiuje susitikę asmenys, atsakingi už dviejų supervalstybių – JAV ir Rusijos – užsienio politiką, JAV valstybės sekretorius Jimas Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ne tik kalbėjosi apie karinį konfliktą Sirijoje, bet ir apsikeitė dovanomis. J.Kerry lauktuvės privertė visus susirinkusiuosius plyšti juokais – amerikietis rusui kolegai įteikė dvi milžiniškas bulves.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-13 16:09, atnaujinta 2018-02-17 14:52

Kaip rašo newsru.com, bulvės išaugintos Aidaho valstijoje. Aiškindamas, kodėl atvežė tokią keistą dovaną, J.Kerry sakė, kad per vieną iš pastarųjų sustikimų S.Lavrovas buvo užsiminęs apie garsiausią iš Aidaho eksportuojamą produktą. „Šiandien aš atnešiau tas bulves“, - sakė J.Kerry.

S.Lavrovas bulves priėmė su šypsena ir pripažino, kad jos jam padarė įspūdį.

Rusijos delegacija vienai iš JAV atstovių taip pat įteikė gana originalią dovaną. Valstybės departamento atstovei Jennifer Psaki rusai įteikė rožinės spalvos kailinę kepurę, kuri pravers per Amerikoje spaudžiančius šalčius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų