Bendras skausmas tris plėšrūnus pavertė neperskiriamais draugais

Lokys Balu, tigras Šerchanas ir liūtė Leo. Trys neperskiriami draugai, kuriuos suvedė negailestingas likimas. Trys skirtingų rūšių plėšrūnai, būdami dar vos kelių mėnesių amžiaus jaunikliai, JAV Atlantos miesto turtuolių buvo įkalinti rūsyje ir laikomi baisiomis sąlygomis. 2001 m. nelaimingąją trijulę išvadavo gyvūnų globėjai. Mažyliai pateko į gyvūnų prieglaudą „Nojaus arka“, kur tebegyvena iki šiol ir yra tapę jos pasididžiavimu. Retas lieka abejingas nuoširdžiai ir ištikimai trijų didžiųjų plėšrūnų draugystei.

Retas lieka abejingas nuoširdžiai ir ištikimai trijų didžiųjų plėšrūnų draugystei.<br>„Facebook“ nuotr.
Retas lieka abejingas nuoširdžiai ir ištikimai trijų didžiųjų plėšrūnų draugystei.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 7:24 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:14 PM

Išvaduoti iš žiaurių šeimininkų gyvūnėliai atrodė įbauginti, visų trijų sveikatos būklė buvo prasta. Šerchanas buvo išsekęs ir apniktas parazitų. Ant Leo nosies žiojėjo atvira žaizda, joje plito uždegimas. Žaizda buvo atsiradusi dėl per mažo narvo. Bet blogiausia buvo juodojo lokiuko Balu būklė. Jam buvo uždėtas nepritaikytas diržas, kuris, mažyliui augant, įaugo į odą ir turėjo būti skubiai pašalintas chirurginiu būdu.

Gyvūnų prieglaudos vadovai svarstė, ar skirtingų rūšių gyvūnus reikėtų išskirstyti, bet galiausiai buvo nuspręsta visus tris palikti kartu – jie buvo tapę savotiška šeima. Tigriukas, liūtukė ir lokiukas augo dideliame aptvare ir tapo neperskiriamais draugais.

Jie beveik niekada nesipeša. Ėda, miega ir žaidžia kartu, demonstruoja vienas kitam švelnumą.

Praėjusių metų rudenį šiai idilei buvo iškilęs rimtas pavojus. Pagal naujus įstatymus plėšrūnams turėjo būti pastatytas 5,5 m aukščio aptvaras – dvigubai aukštesnis, nei jie turėjo. Gyvūnų prieglauda negalėjo skirti 490 tūkst. dolerių naujo aptvaro statybai, tad plėšrūnų trijulei grėsė išskirstymas.

Tačiau internete paskelbus akciją, pinigai buvo surinkti. Be to, voljerą stačiusi firma pritaikė didelę nuolaidą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.