Purviniausias pasaulio žmogus nesiprausia jau 60 metų

Pats murziniausias pasaulio žmogus gyvena Irane. Aštuoniasdešimtmetis Amou Haji, gyvenantis pietų Irano Dejgaho kaime, nesiprausia jau 60 metų. Iki šiol ilgiausiai nesiprausiančio žmogaus titulas priklausė 66 m. indui Kailashui Singhui, kuris nesiprausė 38 metus, rašo tehrantimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-15 14:46, atnaujinta 2018-02-17 12:26

Atsiskyrėlišką gyvenimą Amou sakosi pradėjęs po jaunystėje patirtų emocinių traumų. Kartą grupė jaunų vyrų norėjo jį nemokamai išmaudyti, bet jis nuo jų pabėgo, nes švara jam bjauri.

Mėgstamiausias šio vyro maistas yra pašvinkusi kritusių gyvūnų mėsa, ypač skanios yra dygliakiaulės. Jeigu kas Amou pasiūlo suvalgyti švaraus maisto ar išgerti švaraus vandens, jis tiesiog pasiunta.

Amou mėgsta rūkyti pypkę, tačiau kemša į ją ne tabaką, o sausas gyvulių išmatas. Jeigu rūko paprastas cigaretes, prisidega kelias iš karto.

Kartais jis nešioja karinį šalmą – tačiau juo ginasi ne nuo priešų, o nuo žiemos šalčių.

Amou turi netgi du būstus, kuriuose pakaitomis gyvena. Vienas jų – duobė žemėje, primenanti kapą. Įlindęs į ją jis jaučiasi susiliejęs su gyvenimo tikrove. Kitas būstas – atvira plytų trobelė, kurią pastatė žmonės, kuriems jo pagailo.

Keista, tačiau pats nešvariausias pasaulio žmogus gana dažnai žiūri į veidrodį. Jo turimi veidrodžiai – nulūžę pravažiuojančių automobilių veidrodėliai.

Per dieną Amuo stengiasi išgerti penkis litrus vandens. Jis jį geria iš didelės surūdijusios skardinės nuo aliejaus.

Vyrui nesvetimos ir kai kurios grožio procedūros – pavyzdžiui, jis pasitrumpina plaukus. Tiesa, ne kirpykloje, o nudegina juos virš ugnies.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.