Barmenas pabandė suimti T.Blairą

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Tony Blairas ir toliau niekaip neatsikrato Irako karo šešėlio. Jis vakarieniavo madingame restorane „Tramshed“ Rytų Londone, kai prie politiko priėjęs barmenas Twiggy Garcia, laisvalaikiu taip pat dirbantis prodiuseriu, pareiškė suimantis T.Blairą už „nusikaltimus taikai“, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 3:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:47 AM

Kaip pasakojo pats T.Garcia, jis padėjo ranką T.Blairui ant peties ir pareiškė: „Pone Blairai, čia atliekamas piliečio areštas dėl nusikaltimų taikai. Konkrečiai – dėl jūsų sprendimo pradėti karą prieš Iraką“.

T.Blairas esą dar bandė padiskutuoti su barmenu, bet tuomet vienas jo sūnų nuėjo pakviesti apsaugą. T.Garcia, kuris nedirba „Tramshed“, tada skubiai paliko restoraną, kad išvengtų problemų.

T.Garcia esą įkvėpė tinklalapis arrestblair.org, kuriame žmonės raginami „sulaikyti“ T.Blairą dėl nusikaltimų taikai. Areštai, žinomai, simboliniai, bet tiems, kurie pabando sulaikyti buvusį Jungtinės Karalystės premjerą, siūlomas piniginis atlygis.

T.Garcia pasakojo neplanavęs užklupti T.Blairą, bet spontaniškai nusprendė pasinaudoti proga pamatęs jį madingame restorane.

„Mano širdis ėmė smarkiai dunksėti, kai supratau, kad restorane yra ir T.Blairas. Telefone dar patikrinau, kad atlikti piliečio areštą ir pareiškiau: „Pone Blairai, kviečiu jus palydėti mane į policijos nuovadą“.

Jis tuomet atsakė: „Ne, ar neturėtumėte nerimauti dėl Sirijos?“ Ir manęs paklausė: „Argi jūs nesutinkate, kad Saddamas (Husseinas, buvęs Irako lyderis – Red.) buvo žiaurus diktatorius, kuris turėjo būti nuverstas?“ Atsakiau: „Tikrai ne neteisėtu karu“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.