Dešimt garsiausių dabarties pasaulio aiškiaregių

Viltis miršta paskutinė. Ypač gerai tą žino dingusiųjų be žinios žmonių artimieji. Kai nepadeda nei policija, nei privatūs detektyvai, dažnas, numojęs ranka į sveiką protą, kreipiasi į aiškiaregius. „O kas, jeigu?“ - svarsto nusivylę žmonės. Žinoma atvejų, kai į aiškiaregius nesibodi kreiptis netgi policininkai, ieškodami dingusių žmonių ar tirdami painias bylas. Šis reiškinys paplitęs visame pasaulyje. Aiškiaregystė – išties pelningas verslas. Kuriems šio verslo atstovams šiuo metu sekasi geriausiai? Susipažinkite su dešimčia garsiausių dabarties pasaulio aiškiaregių.

Aiškiaregystė – išties pelningas verslas.<br>lrytas.lt montažas
Aiškiaregystė – išties pelningas verslas.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 11:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:47 PM

1. Johnas Edwardas.

44 metų J.Edwardas yra ko gero autoritetingiausias šiuolaikinis pasaulio aiškiaregis ir mediumas. Šį amerikietį ypač išpopuliarino gyvi sceniniai pasirodymai, keletas išleistų knygų, įvairios užsienio kelionės ir televizijos šou serijos, transliuojamos visame pasaulyje. Kaip aiškiaregis jis veikia jau daugiau kaip 25 metus. Daugiausiai užsiima, padėdamas žmonėms susisiekti su mirusiais artimaisiais.

2. Terry ir Linda Jamison.

Identiškos dvynės T. ir L.Jamison pranašauja jau apie 20 metų, tačiau jų žvaigždžių valanda išmušė 2000-aisiais, kai įvyko jų išpranašautas Rugsėjo 11-osios teroro aktas. Duodamos interviu radijui 1999 m. lapkritį, girdint 20 mln. žmonių auditorijai, jos išpranašavo, kad teroristai atakuos Pasaulio prekybos centrą. Tarp kitų garsiausių jų nuspėtų dalykų – Bostono maratono sprogdinimas, 2009 m. „Oskarų“ laimėtojai. Seserys ne tik spėja ateities įvykius, bet ir padeda spręsti žmogžudysčių bylas, ieškoti dingusių žmonių, diagnozuoti ligas. Jų pranašystės paremtos automatinio rašymo metodu.

3. Theresa Caputo.

T.Caputo sulaukė pripažinimo pasirodžiusi televizijos seriale „Long Island Medium“. Aiškiaregė tvirtina galinti padėti bendrauti su mirusiais artimaisiais ir matanti dvasias nuo ketverių metukų. Klientų eilė pas ją sudaryta jau trejiems metams į priekį.

4. Lisa Williams.

40 metų iš Jungtinės Karalystės kilusi L.Williams tarptautinei televizijos žiūrovų auditorijai pažįstama savo garsiąja fraze „ar norite žinoti viską?“ Ją, atvykusią į Ameriką, išgarsino televizijos serialai „Gyvenimas tarp mirusiųjų“ ir „Balsai iš anapus“. Ji yra išleidusi keletą knygų, veda savaitinę radijo laidą ir reguliariai rengia pasirodymus užsienio šalyse.

5. Johnas Hollandas.

52 m. J.Hollandas labiausiai išgarsėjo televizijos šou „Psychic History“ per kanalą „History Channel“. Jis yra išleidęs keletą knygų, veda savaitinę radijo laidą. Antgamtinius sugebėjimus sakosi įgijęs būdamas 30 metų, kai pakliuvo į avariją, vos nesibaigusią mirtimi.

6. Michelle Whitedove.

M. Whitedove kartais tituluojama pirmąja Amerikos aiškiarege, nes yra laimėjusi Amerikos ekstrasensų mūšį. Aiškiaregė yra ir dokumentinio filmo herojė, dažna televizijos ir radijo laidų viešnia, keleto knygų autorė. Ji tvirtina matanti, girdinti ir jaučianti nuo kitų paslėptus dalykus. Ji, esą, gali ne tik surasti žmones ar daiktus, bet ir diagnozuoti ligas, padėti susisiekti su mirusiais artimaisiais.

7. Sally Morgan.

S.Morgan gerbėjų vadinama mylimiausia Britanijos aiškiarege. Ją dar vadina eiline moterimi su neeiliniais sugebėjimais. Jungtinėje Karalystėje ji rengia pasirodymus, dalyvauja televizijos laidose. Neeilinius sugebėjimus pastebėjo dar vaikystėje, vėliau vakarėliuose linksmindavo draugus spėdama jiems ateitį. Netrukus ji jau turėjo didelį klientų ratą, tarp kurių buvo netgi princesė Diana.

8. Hayalas Alekperovas.

Azerbaidžanietis H.Alekperovas tituluojamas garsiausiu Vakarų Azijos ir Rytų Europos aiškiaregiu. Jis laimėjo Ukrainoje rengtą tarptautinį ekstrasensų mūšį, taip pat kitus panašius šou.

9. Charmaine Wilson.

Ch.Wilson yra viena garsiausių Australijos aiškiaregių ir mediumių. Išgarsėjo laimėjusi realybės šou, 2005 m. gavo Australijos metų aiškiaregės titulą. Dažnai važinėja po Australiją, rengdama pasirodymus. Aiškiaregystės dovaną pajuto 1999 m., mirus tėvui.

10. Anthonas St Maartenas.

A.St Maartenas vadinamas kylančia Afrikos žvaigžde. Aiškiaregis gyvena Pietų Afrikos Respublikoje, tačiau jo talentai labiau pripažįstami JAV ir Europoje. Su juo konsultuojasi garsūs verslininkai, politikai ir scenos žvaigždės. Konsultacijas jis teikia internetu, telefonu arba per vaizdo konferencijas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.