Pranciškaus nuotrauka pasirodys ant „Rolling Stone“ viršelio

Popiežius Pranciškus

Popiežius Pranciškus anksčiau buvo išrinktas žurnalo „Time“ metų žmogumi.<br>AP nuotr.
Popiežius Pranciškus anksčiau buvo išrinktas žurnalo „Time“ metų žmogumi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2014, 8:50 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:53 PM

Pirmą kartą liberalioji roko muzikos biblija savo viršelyje spausdina Romos Katalikų Bažnyčios vadovo atvaizdą. Paprastai jam pasirenkamos popmuzikos žvaigždės arba kino dievaičiai.

„Popiežius Pranciškus: laikai, jie keičiasi“, – skelbia antraštė, kuriai panaudotas Bobo Dylano septintojo dešimtmečio pradžios dainos (The Times They Are a-Changin') pavadinimas.

Argentinoje gimęs popiežius anksčiau buvo išrinktas žurnalo „Time“ metų žmogumi. Nuo praėjusio kovo Romos Katalikų Bažnyčiai vadovaujančio pontifiko atvaizdas taip pat buvo spausdinamas ant JAV gėjų teises ginančio žurnalo „The Advokate“ viršelio.

„Rolling Stone“ viršelio nuotrauką lydinčiame 8 tūkst. žodžių straipsnyje, su kuriuo galima susipažinti žurnalo svetainėje, pontifikas yra giriamas už tai, kad yra paprastas, laikosi ne tokios agresyvios pozicijos tokiais opiais klausimais kaip homoseksualumas, kaip jo pirmtakai.

„Rolling Stone“ redakcija savo skiltyje rašo, kad ją pribloškė jo pastebimos pastangos nesureikšminti „kovos už dvasines vertybes klausimų“ ir jo noras kalbėti „apie tikras pasaulio ekonomines problemas visiškai akivaizdžiai iš moralinės pusės“.

„Jo kalbėjimo tonas yra gurkšnis gaivaus oro, bet jo žinia yra budinanti“, – rašoma straipsnyje.

Katalikai sudaro didžiausią krikščionių bendruomenę Jungtinėse Valstijose, tačiau apklausos rodo, kad ne visi katalikai pritaria šalies bažnyčios vadovybės požiūriui į abortus, kontracepciją ir gėjų santuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.