Juvelyrė kuria prabangius papuošalus, neturėdama pirštų

48 metų britė Annette Gabbedey – juvelyrė, kurianti prabangius žiedus, auskarus ir apyrankes su deimantais, opalais ir kitais brangakmeniais. Regis, profesija kaip profesija – tiesiog reikalaujanti išmonės, kruopštumo ir miklių pirštų. Tačiau būtent pastarųjų A.Gabbedey ir neturi. Žmonės sunkiai įsivaizduoja, kaip ši moteris sugeba kurti smulkius juvelyrikos dirbinius, ne tik būdama be pirštų, bet ir nenaudodama jokios ypatingos technikos, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:17 PM

A.Gabbedey dirbtuvės įkurtos jos namuose Frumo mieste Somerseto grafystėje.

„Aš visiškai normali ir visai ne neįgali. Bet galiu suprasti, kad žmonės stebisi, kaip aš sugebu kažką sukurti, - sako juvelyrė. - Papuošalų kūrimas – labai kruopštus darbas, jis daromas rankomis, ir žmonės klausinėja, kaip man pavyksta daryti papuošalus, jau nekalbant apie kasdieninius dalykus“.

Į tokius klausimus A.Gabbedey atsako: „O kaip jums pavyksta su pirštais?“

A.Gabbedey sakė visada jautusi šeimos palaikymą. Papuošalus kurti mokėsi dar mokykloje ir koledže, vėliau mokėsi pas Londono Hatton Garden juvelyrikos ekspertus.

Prieš 24 metus persikėlė į Somersetą. Šiandien ji laikoma viena geriausių Didžiosios Britanijos juvelyrių ir opalų specialisčių.

„Kaip save vertini – tai tik tavo paties savęs suvokimas. Aš tokia gimiau ir nesu turėjusi patirties, kad gali būti kitaip“, - sako ji.

Juvelyrė ant riešo nešioja odinį dirželį, už kurio užsikiša jai reikalingus dalykus, taip pat turi spaustuvus laikyti daiktams, su kuriais dirba.

„Aš atrandu kitus būdus, kaip tai padaryti. Aš jaučiu viską, ką liečiu savo rankomis, ir jomis atlieku gana daug judesių. Aš neturiu tiktai pirštų. Bet turiu sąnarius ir galiu atlikti judesius – tai reiškia, kad man pakanka kruopštumo sučiupinėti ir smulkius daiktus“, - pasakoja A.Gabbedey.

Jai ypač patinka atsakinėti į smalsių vaikų klausimus.

„Jie dar būdami maži turi sužinoti, kad tai yra normalu, ir kad pasaulis sudarytas iš skirtingų rūšių žmonių“, - prisipažįsta juvelyrė.

Brangiausias papuošalas, kurį ji yra sukūrusi, vertas 25 tūkst. svarų (apie 100 tūkst. litų). Tai 18 karatų geltonojo ir baltojo aukso vėrinys su opalais ir deimantais. Ji jį sukūrė pati sau, pažymėdama 21 metų sukaktį, kai užsiima juvelyrikos verslu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.