BBC pasveikino žiūrovus su kekšių metais

„BBC News“ savo žiūrovus pasveikino su kekšių metais. Gluminanti antraštė ekranuose pasirodė penktadienį vakare ir buvo matoma apie valandą. „Sveiki sulaukę kekšių metų. Žmonės švenčia visame pasaulyje“, - skelbė BBC. Po valandos klaida buvo ištaisyta, ir žiūrovai jau sveikinami nebe su kekšių („whores“), o su arklio („horse“) metais. Tačiau žiūrovai vis vien spėjo pastebėti nekorektišką sveikinimą ir pranešė apie tai internete, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:58 PM

Suprantama, klaidų nedaro tie, kas nedirba. BBC ir anksčiau yra pasižymėję, Kenterberio arkivyskupą pavadindami „didžiausia Kenterberio kale“ („arch bitch of Canterbury“).

Tokios klaidos atsiranda, kai stenografuotojas gyvai užrašo tekstą, koks jam pasigirsta. Taip 2002 m. BBC eteryje per karalienės motinos laidotuves vietoj tylos („silence“) minutės buvo pakviesta smurto („violence“) minutei.

O vietoj pranešimo, kad valdžia daro naudingus sprendimus („making helpful decisions“), negirdintys žiūrovai stebėjosi perskaitę, kad valdžia daro skyles chirurgams („ making holes for surgeons“).

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.