Prancūzai nuo bagečių pereina prie mėsainių

Galbūt Prancūzija ne tokia ir prancūziška? Įprasta manyti, kad šalies gyventojai priešpiečiams ar vėlyvai užkandai dažniausiai tradicines bagetes. Bet pastaraisiais metais šalyje žaibiškai išpopuliarėjo amerikietiški mėsainiai, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:36 PM

Skelbiama, kad šiuo metu net 75 proc. tradicinių prancūziškų restoranų siūlo mėsainius. Be to, iš visų per praėjusius metus Prancūzijoje parduotų sumuštinių beveik pusė buvo būtent mėsainiai, nors dar 2000-aisiais jie sudarė vos 11 proc. visų sumuštinių.

Rinkoje dominuoja greitojo maisto užkandinių tinklai, kurių priekyje – „McDonald's“. Šiai kompanijai Prancūzija yra antroji pagal dydį rinka po JAV.

Rinkodaros bendrovės „Gira Consell“ tyrimas taip pat parodė, kad prancūzai tik nuo amerikiečių atsilieka ir pagal picų suvartojimą.

Be to, pernai restoranų rinkoje tradicinius „ilgo valgymo“ restoranus, laikomus prancūziško gyvenimo būdo veidrodžiu, pirmą kartą Prancūzijos istorijoje aplenkė „la restauration rapie“ – greitojo maisto užkandinės.

Taip iš dalies nutiko todėl, kad šiandien prancūzai priešpiečiams skiria kiek mažiau nei pusvalandį. 1975-aisiais jie užkandžiaudavo vidutiniškai net 90 minučių.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.