Kinijos saloje užsimota prieš nudizmą

Kinijos pareigūnus suerzino poilsiautojų pietinėje Hainano saloje pomėgis degintis saulėje apsinuoginus. Nudistams paskelbtas karas – paplūdimiuose dabar nuo ryto iki vakaro iš garsiakalbių sklinda perspėjimai atostogautojams neapsinuoginti. Žmones taip pat stebi vaizdo kameros, patruliuoja policija, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Hainano valdžia kovoja su nudistais.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Hainano valdžia kovoja su nudistais.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-10 12:51, atnaujinta 2018-02-16 12:14

Oficiali Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“ sekmadienį pranešė, kad žmonės, kurie, pareigūnų manymu, gali apsinuoginti – tokiais laikomi vidutinio amžiaus vyrai iš Kinijos – gali būti sulaikyti 5-10 dienų.

Paplūdimiai Hainano Sanja mieste labai populiarūs tarp kinų turistų. Tačiau nudizmas čia yra nelegalus, nors čia nuo seno renkasi nuogi poilsiautojai.

Kaip pranešė „Xinhua“, žmonėms, kurie atsisakys apsirengti, grės „švietimas areštu“.

„Normalūs žmonės neturėtų plaukioti ir degintis apsinuoginę viešoje vietoje, – teigė Hainano vadovas Luo Baoming'as. - Toks elgesys kertasi su Kinijos kultūrine tradicija“.

Tiesa, „Xinhua“ pacitavo ir vieną nudistą – Wang'ą, kuris teigė, kad vyrai paplūdimyje apsinuogina ne norėdami ką nors įžeisti, o skirdami dėmesio odos ligoms. „Mes taip pat pasijaučiame arčiau gamtos“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.