Nauja socialinių tinklų mada – fotografuotis su valkatomis

Naujausia jaunimo mada socialiniuose tinkluose – kelti nuotraukas, nusifotografavus kartu su benamiais. Gana dažnai šiose nuotraukose jaunuoliai pozuoja šalia valkatų, pastariesiems apie tai net nenutuokiant. Nemažą tokių nuotraukų kolekciją iš „Twitter“, „Instagram“ ir kitų tinklų yra surinkęs tinklaraštininkas Jasonas Feiferis. Jis turi ir daugiau panašių kolekcijų – autoportretai laidotuvėse, autoportretai rimtose vietose (prie memorialo holokausto, Černobylio aukoms ir panašiai). Visos šios serijos, jo nuomone, atspindi tam tikrą socialinį reiškinį.

Šalia valkatų ir girtuoklių mėgsta pozuoti savimi patenkintas jaunimas.<br>Twitter nuotr.
Šalia valkatų ir girtuoklių mėgsta pozuoti savimi patenkintas jaunimas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-12 10:08, atnaujinta 2018-02-16 10:35

„Vienas mėgstamiausių dalykų socialiniuose tinkluose – kai matai žmones, nepažįstančius vieni kitų, darančius tuos pačius dalykus“, - sakė J.Feiferis „Business Insider“.

Šalia valkatų pozuojantys žmonės, po to besipuikuojantys šiomis nuotraukomis socialiniuose tinkluose – praktiškai visada yra jaunimas iki 20 metų, ir praktiškai visada – labai savimi patenkinti.

Benamiai nuotraukose – beveik visada nesąmoningos būklės. Autoportretų autoriai šalia tokių žmonių, nežinodami nieko apie jų gyvenimo situaciją, pozuoja su ironiškomis šypsenomis, keldami į viršų nykščius ar netgi vaizduodami, kad spiria į veidą.

J.Feiferiui tokios nuotraukos anaiptol neatrodo nei skoningos, nei korektiškos. Tačiau jis jas renka, nes mano, kad, pamačius tokį didelį jų kiekį vienoje vietoje, žmonėms kils klausimas, kas čia vyksta.

Jo manymu, autoportretai šalia benamių sako apie visuomenę kažką gerokai blogesnio, nei autoportretai per laidotuves.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.