Varšuvos Supermenas nubaustas už šaipymąsi iš policininkų

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Feb 12, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:06 AM

Tai, kad pokštauti su policininkais yra pavojinga, įsitikino Lenkijos elektroninės žiniasklaidos žvaigždė, studentas Sylwestras Wardega, išgarsėjęs filmukais apie Varšuvos Supermeno „žygius“.

Nufilmuotos šio Supermeno kvailionės lenkiškame „YouTube“ tinklapyje muša visus žiūrimumo rekordus - dėl to 23 metų studentas tapo neginčijama vietos interneto žvaigžde.

S.Wardega Lenkijos sostinės gatvėse kvailioja persirengęs įvairiais garsių komiksų herojais, tačiau didžiausią populiarumą jam atnešė Supermeno vaidmuo. Internautai pamilo šį naivų jaunuolį, kuris po Supermeno kauke įkalbinėjo policininkus nebausti degant raudonam šviesoforo signalui per gatvę skubėjusių pėsčiųjų bei už automobilio stovėjimą nesumokėjusių vairuotojų.

Išdrąsėjusio S.Wardegos pokštai vis labiau patiko žiūrovams, tačiau vis labiau erzino teisėsaugininkus. Pastarieji nesiryžo nubausti studento už tai, kad šis, persirengęs beždžione King-Kongu, pliuškenasi fontane, pašiepdamas draudimą maudytis jame žmonėms.

Teisėsaugininkų kantrybė trūko tada, kai S.Wardega nusprendė tapti slaptu policininkų fizinio pasirengimo treneriu. Vaikinas į alaus butelį pripylė sulčių ir demonstratyviai vaizdavo girtuokliaujantį.

Kai priėję policininkai norėdavo išrašyti baudą už viešą gėrimą, S.Wardega puldavo bėgti, o dauguma policininkų nesugebėdavo jo pavyti. Keletą kartų taip sprunkantis Supermenas demonstratyviai įsiropštė į medį ir šaipėsi, kad nutukę policininkai neįstengia to padaryti.

Šį filmuką „YouTube“ pažiūrėjo beveik septyni milijonai lenkų, o dėl prasto fizinio pasirengimo išjuokti policininkai nusprendė atkeršyti ir padavė S.Wardegą į teismą. Pastarasis skyrė Supermenui 500 zlotų baudą, motyvuodamas, kad jaunuolis išprovokavo policininkus teisėsaugos akcijai, kuri buvo nereikalinga.

Anot teisėjo, jei taip elgsis ir daugiau piliečių, policininkai negalės gerai atlikti savo pareigų kilus tikram pavojui. Internautai tvirtina, kad S.Wardega išsišaipė net iš teisėjo, mat pareiškė, kad yra bedarbis studentas ir gavo mažiausią galimą baudą.

Tuo tarpu elektroninės žiniasklaidos ekspertai tvirtina, kad už reklamą savo tinklapyje S.Wardega gauna solidžias sumas.

Ši bauda Supermenui visgi greičiausiai yra ne paskutinė, nes jis ir toliau provokuoja policininkus. Prieš keletą dienų šie norėjo nubausti Supermeną už tai, kam kalbėjo mobiliuoju telefonu vairuodamas automobilį, tačiau paaiškėjo, kad komiko telefonas yra iškeptas iš tešlos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.