Nudistų bažnyčia Virdžinijoje siūlo apnuoginti sielą

Vaiteilo koplyčia kviečia tikinčiuosius ateiti į bažnyčią tokius, kokius juos sukūrė Dievas, – visiškai nuogus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 6:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:43 AM

Bažnytėlė, esanti Aivoro kurorte, Virdžinijoje, savo veiklą yra sukoncertavusi į materialumo niekinimą. Drabužiai pagal juos yra taip pat priskirtini prie materialinių gėrybių. Vaiteilas save pristato kaip „nudistų šeimos bendruomenę“, kurioje lankytojai gali džiaugtis tokiomis veiklomis kaip meldimasis Ievos ir Adomo kostiumais.

Pastorius Allenas Parkeris spaudai teigė, kad daugelis svarbiausių momentų Jėzaus gyvenime nutiko kaip tik tuo metu, kai jis buvo nuogas. „Kai jis gimė, jis buvo nuogas, kai jis buvo nukryžiuotas, jis buvo nuogas. Netgi tuomet, kai prisikėlė, Jėzus juk buvo nuogas, nes paliko savo drabužius kape. Jeigu Dievas mus taip sukūrė, kaip šitoks elgesys gali būti netinkamas?“ – retoriškai klausė pastorius.

Keitė ir Robertas Churchai netgi susituokė Aivore. Robertas savo santuokos priesaiką sakė būdamas, be abejo, nuogas. Pora spaudai teigė, kad Vaiteilo koplyčia neturi „pretenzingumo“, anot jų, būdingo kitiems maldos namams.

„Čia žmonės yra atviresni Dievo žodžiui“, – teigė Robertas. Anot jo, nuogumas visus žmones padaro lygius. „Tampa neįmanoma apie žmogų spręsti pagal jo drabužius, nes jie nei brangūs, nei nuskurę. Jų tiesiog nėra“, – sakė tikintysis.

Pastorius tokį meldimosi būdą vadino dovana ir privilegija, siųsta Dievo. „Mūsų bendruomenė rūpestinga, supratinga ir orientuota į šeimą. Tikintieji čia labai įsitraukę į bažnytinį gyvenimą, kur kas labiau nei kitur“, – teigė jis.

Aivoro kurortas pirmą kartą čia besilankančius nudistus priima nemokamai. Tad jei jums patinka melstis tokiems, kokius jus sukūrė Dievas, skubėkite pasinaudoti tokia neįprasta galimybe.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.