Rio de Žaneiro karnavalas užsikrėtė „bitlomanija”

Kasmetinė Rio de Žaneiro karnavalą

Apnuoginti kūnai ir puošnūs kostiumai - skiriamasis kasmetinio Rio de Žaneiro karnavalo bruožas.<br>AP nuotr.
Apnuoginti kūnai ir puošnūs kostiumai - skiriamasis kasmetinio Rio de Žaneiro karnavalo bruožas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-04 10:56, atnaujinta 2018-02-15 17:59

Gatvės orkestras „Sargento Pimenta”, kurio pavadinimas portugalų kalba reiškia „Seržantą Pipirą”, daugiau kaip tris valandas plėšė klasika tapusias „The Beatles” dainas - penkių dienų fiestai rengiantis antradienio kulminacijai.

Daugiau kaip 100 muzikantų minią, kuri buvo susirinkusi visai šalia Rio de Žaneiro Flamengo paplūdimio, jie privertė tiesiog šėlti – pagautą “The Beatles” ir hipių nostalgijos.

Orkestras, pasirinkęs temą „Įsivaizduok (pasaulio futbolo) čempionatą”, kurios pavadinimas taip pat yra duoklė garsiajai Johno Lennono baladei „Imagine”, pirmą kartą viešai grojo 2010 metais, vos 5 tūkst. žmonių miniai.

„Bet vėliau susidomėjimas smarkiai išaugo – mes vis turime ieškoti didesnių vietų groti”, - juokavo J.Lennonu persirengęs muzikantas, kuris tikrame gyvenime yra Danielis Gnattali.

„Man niekada net nepatikdavo karnavalas, - sakė jis AFP. - Tačiau mano sesuo prisidėjo prie šios muzikos grupės, o mama norėjo ją pamatyti. Aš supratau, kad pažįstu daugumą grupės narių, o jie mane pakvietė. Tai nuostabu!”

Legendinis „The Beatles” albumas „Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band”, kurio parduota daug milijonų egzempliorių, pasirodė dvejais metais anksčiau, nei J.Lennonas vedė Y.Ono.

Tačiau „Sargento Pimenta” suporavo 28 metų D.Gnattali su savąja „Yoko”. Ją įkūnijo 30 metų Brazilijoje gimusi aktorė Lian Tai, kurios tėvas yra iš Taivano, o motina – iš Šanchajaus Kinijoje.

„Danielis jau seniai yra mano draugas. Akivaizdu, kad galėjome taip susiderinti”, - sakė ji.

„Man labai patinka „The Beatles”, mano mėgstamiausia yra „All My Loving”, bet taip pat – ir Lennono „Imagine”, - prisipažino ji, „Johnui” šokinėjant po sceną ir brązginant raudonomis ir baltomis rožėmis papuoštą gitarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?