Kalifornija leis nepilnamečiams gerti alkoholį

Naujas įstatymo projektas Kalifornijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, leis kai kuriems nepilnamečiams ragauti alkoholį, tačiau tik mokslo labui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-05 11:51, atnaujinta 2018-02-15 17:07

Jaunuoliai, studijuojantys tokius dalykus, kaip alaus darymas, vynuogininkystė, enologija (mokslas apie vynus), susidurdavo su problema: studentai negalėdavo legaliai ragauti savo darbo vaisių. Dabar Kalifornijos Universitetas ruošia įstatymo projektą, pagal kurį tokia tvarka būtų panaikinta, ir nepilnamečiai studentai turėtų specialią alkoholio ragavimo privilegiją.

„Iš mūsų absolventų yra tikimąsi, kad jie turės savybes, kurios yra reikalingos darbe. Viena iš tų savybių yra vyno ar alaus kokybės nustatymas produkcijos gamybos metu“, - NBC teigė universiteto atstovas. „Šis įstatymo projektas yra nedidelė priemonė, kuri leis studentams gauti daugiausia naudos iš savo studijų“, - teigė jis.

Kalifornijos Universiteto nuostatų leidimo vadovas irgi pritarė tokiam projektui, teigdamas, kad vyno ar alaus ragavimas yra esminis dalykas, norint suprasti alkoholio gamybos procesą. „Vyndarystėje visad egzistavo daug chemijos: gamybos žingsniuose reikia nuolat ragauti produktą tam, kad žinotum, ką toliau daryti“, - tarybos pranešime teigė jis.

Dar dvylika valstijų jau turi panašius įstatymus. „Toks trikdys galėtų privesti potencialų studentą apsispręsti studijuoti, tarkime, Floridoje ar Niujorke, užuot studijavus mūsų universitete“, - įstatymo reikalingumą pabrėžė kitas universiteto atstovas.

Įstatymo projekte teigiama, kad studentams yra leidžiama tik ragauti alkoholį, jį paskui išspjaunant, o ne gerti. Įstatymas taip pat galios tik minėtas specialybes studijuojantiems jaunuoliams. Alkoholį JAV galima gerti ir pirkti sulaukus dvidešimt vienerių metų. Apklausų duomenimis net 77 proc. amerikiečių nepritaria amžiaus ribos mažinimui.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.