Žvejys ištraukė butelį su atviruku, datuotu 1913 metais

Žvejui Konradui Fischeriui iš nedidelio Heikendorfo miestelio Vokietijos šiaurėje į tinklą pakliuvo alaus butelis, kuriame buvo atvirukas, datuotas 1913 metų gegužės 17 d.

Laiško autorius – Berlyno gyventojas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Laiško autorius – Berlyno gyventojas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:57 PM

Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „Kieler Nachrichten“.

Pasak vyro, į Baltijos jūrą savo laivu „Maria I“ jis išplaukė antradienį. „Ištraukęs tinklą, aš tarp sugautų žuvų išvydau butelį. Paėmiau jį ir jau ruošiausi mesti į šiukšlių dėžę, bet čia mano kolega pareiškė, kad jame kažkas yra. Atkimšęs butelį ir pamatęs datą atviruke apstulbau“, – papasakojo K. Fišeris. Beje, išvertus į lietuvių kalbą jo pavardė ir reiškia „žvejys“.

Laiško autorius – Berlyno gyventojas. Į butelį jis taip pat įdėjo du pašto ženklus ir raštu prašė radusįjį išsiųsti atviruką jo namų adresu.

Žvejys pagrįstai pareiškė, kad, iš visko sprendžiant, jau pernelyg vėlu įvykdyti šį prašymą. Jis ketina perduoti savo radinį kuriam nors muziejui. „Manau, kad šis atvirukas turi būti prieinamas visuomenei, o ne gulėti skrynioje mano namuose“, – sakė K.Fischeris.

Iki šiol seniausiu buvo laikomas laiškas butelyje, kurį 2012 metais prie Šetlando salų ištraukė britų žvejys Andrew Leaperis. Jis buvo datuotas 1914 metų birželio 10 d., ir jo „amžius“ tuo metu sudarė 98 metus. Šis faktas buvo užfiksuotas Gineso rekordų knygoje. Dabar šis rekordas pagerintas trejais metais – K.Fischeris sužvejotas butelis dreifavo vandenyse 101 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.