Šalia V.Janukovyčiaus rezidencijos – rūmai meilužei

Buvusio Ukrainos prezidento rezidencija Mežigorėje atskleidžia vis daugiau paslapčių. Paaiškėjo, kad vos už 200 metrų nuo pagrindinių rūmų vartų buvo pradėti statyti dar vieni - mažučiai, bet ne mažiau prabangūs rūmai. Juos V.Janukovyčius statė savo meilužei Liubovei Poležaj, rašo pravda.com.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:34 PM

Apie tai, kad namas priklauso L.Poležaj, liudija Mežigorės rezidencijoje žurnalistų rasti dokumentai.

Nuosavybę taip pat patvirtina įrašas Valstybinės architektūros ir statybų inspekcijos bazėje – šiuo metu objektas užregistruotas būtent L.Poležaj vardu.

Statybininkas iš gretimo namo žurnalistams pasakojo, kad kartą čia buvo atvykęs pats prezidentas.

Statybos buvo kuruojamos iš Mežigorės. Segtuvas su šio namo dokumentacija gulėjo vienoje lentynoje su analogiškomis Mežigorės objektų dokumentacijomis, o projektinis albumas buvo Aleksandro Fainickio, „KijevUniversalServis“ direktoriaus kabinete.

Ši firma atliko savotišką Mežigorės „būsto departamento“ vaidmenį. Iš jos kompanija „Tantalit“, kuriai priklauso žemė, ant kurios stovi V.Janukovyčiaus rezidencija, užsakinėdavo namų ir teritorijos įrangą, aptarnaujančio personalo paslaugas. Nenuostabu, kad be pagrindinių prezidento valdų A.Fainickis rūpinosi ir jo meilužės namu.

L.Poležaj namo statybos rangovai taip pat buvo ne svetimos firmos. Fasadais užsiėmė firma „Antakarana“. Ji analogiškus darbus atliko viename iš Mežigorės svečių namelių, laboratorijoje ir golfo klube. Be to, firma į rezidenciją tiekė statybines medžiagas.

Nors namas V.Janukovyčiaus meilužei dar nebaigtas, iš išorės galima spręsti, kad jame viskas atitiks Mežigorės tradicijas. Aplink visą tvorą – elektros laidai, namo išorėje – kolonos, lipdiniai ir marmuras. Projektiniame albume jau buvo pavaizduoti prabangūs interjerai, kurie turės būti įrengti viduje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.