Mirusį Indijos guru įkišo į šaldytuvą laukdami, kol prisikels

Sausio 29-ąją miręs Indijos guru Ashutoshas Maharajas negali ilsėtis ramybėje. Garbintojai užšaldė dvasinio vedlio kūną ir laukia, kol jis prisikels.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:43 AM

1983 m. įsteigtos sektos „Dieviškosios šviesos pabudimo misija“ nariai netgi netiki, kad jų lyderio A.Maharajo gyvybė užgeso.

„Jis nemirė. Medicinos mokslas nesupranta jogos mokslo. Mes lauksime ir žiūrėsime. Esame įsitikinę, kad jis grįš“, – dėstė mirusiojo atstovas spaudai Swami Vishalanandas.

Medikai nustatė, kad septintąją dešimtį ėjęs guru mirė nuo įtariamo širdies smūgio, rašo „Lietuvos rytas“.

Bet A.Maharajo sekėjai neabejoja, jog dvasinis lyderis tiesiog yra samadhi būsenos, t.y. aukščiausiame meditacijos lygmenyje.

„Jis mus užtikrino, kad sugrįš“, – sakė sektos narys Lakhwinderis Singhas.

Anot garbintojų, guru pastaruoju metu dažnai minėjo, kad jo nebus ilgą laiką ir kad religinės sektos nariai turės patys vadovauti 30 mln. sekėjų turinčiai organizacijai.

Tad kai gydytojai konstatavo A.Maharajo mirtį, jie suprato, kad išmušė ta valanda. Tikintieji iš karto pasiėmė guru kūną, paguldė jį Pandžabo regione, Džalandaro mieste, ir savaitę stebėjo.

„Kūnas nepradėjo irti. Norėjome jį balzamuoti, bet kažkas pasakė, kad tokiu atveju galimybės jam atgyti bus mažesnės“, – sprendimą užšaldyti lavoną aiškino guru atstovas S.Vishalanandas.

Ši idėja patiko ne visiems. Į teismą kreipėsi vyras, save vadinantis buvusiu guru vairuotoju, ir mėgino įrodyti, kad sekėjai užgrobė dvasinio lyderio kūną, nes nori pasisavinti dalį jo turto.

Tačiau teismas skundą atmetė. Jis rėmėsi Pandžabo vyriausybės nurodymu, esą jeigu vyro mirtis nustatyta klinikiniu būdu, tai guru sekėjai gali spręsti, ką daryti su lavonu, rašo „Lietuvos rytas“.

Policija teigė neturinti teisės kištis, nes privalo paisyti teismo sprendimo. Kiek laiko tikintieji lauks A.Maharajo prisikėlimo, galima spėti prisimenant kitą panašų incidentą.

1993 m. mirus Kalkutoje gyvenusiam guru Balakui Brahmachari, jo sekėjai atsisakė kremuoti dievinamo lyderio kūną net 2 mėnesius. Jie taip pat laukė, kol guru prisikels iš meditacinio transo.

Išplėšti kūną iš tikinčiųjų rankų prireikė net 450 policininkų.

Guru buvo kremuotas, nepaisant aršių sekėjų protestų.

Tiesa, tąsyk yrantis B.Brahmachari lavonas buvo laikomas paprastose religinio centro Kalkutos miesto pakraštyje patalpose, o ne šaldytuve kaip A.Maharajas.

Todėl pastarojo sekėjai gali tikėtis, kad šįkart valdžia bus kantresnė ir galbūt jiems pavyks sulaukti guru prisikėlimo. (BBC, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.