Krymo kino teatruose nebeleidžiama rodyti amerikietiškų filmų

Iš JAV įvestų sankcijų Rusijoje gal ir juokiamasi, tačiau rusų okupuotame Kryme jau jaučiamos pirmosios pasekmės - Holivudo kino studija "Paramount" atsisako parduoti savo flmus platintojams Kryme, mat šio regiono aneksijos nepripažįsta tarptautinė bendruomenė, skelbia tinklapis liga.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:30 AM

Kino studija "Paramount" yra davusi leidimą savo partneriams Ukrainoje rodyti amerikietiškus filmus. tai galioja visoje teritorijoje, tačiau kadangi Krymą okupavo ir aneksavo Rusija, šioje teritorijoje leidimas negalioja.

Tiesa, Kryme esančio kino teatro "Ševčenko" direktorius Vladimiras Mirošočenko teigė, kad panašių draudimų laikosi ir kitos JAV kompanijos - Paramount Pictures, Sony Pictures, Universal, 20th Century Fox. Esą norint Kryme vėl leisti rodyti didžiųjų JAV kino studijų filmus reikia pasirašyti naują atskirą sutartį.

Tuo tarpu reaguodama į JAV sankcijas Rusija ketina įstatymais apriboti Holivudo ir kitos užsienio kino produkcijos rodymą šalyje. Norima, kad užsienietiški filmai sudarytų ne daugiau nei 50 proc. visų rodomų kino juostų, nors šiuo metu Rusijoje užsienietiška produkcija sudaro apie 75 proc. arba 350 filmų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.