Rusai apsijuokė Ukrainoje: tą patį vyrą pavertė auka ir banditu

Rusų propagandos mašina vėl apsijuokė. Atskleista komiška situacija, kai tas pat į ligoninę Ukrainoje patekęs vyras skirtingų Rusijos televizijų reportažuose rodomas ir kaip nuo nacionalistų nukentėjęs taikus mitinguotojas, ir kaip Vakarų kovotojus į Ukrainą vežantis vokietis.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 11, 2014, 11:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:50 PM

Dėl melo skleidimo Lietuvoje šiuo metu uždraustų NTV ir „Rosija“ televizijų žurnalistų propagandos auka tapo Ukrainos Mykolajivo miesto gyventojas Andrejus. Tie, kurie tą patį vakarą žiūrėjo šių televizijų žinias, Andrejų savo ekranuose išvydo ir kaip draugą, ir kaip priešą.

NTV televizija ligoninės lovoje gulintį Andrejų savo reportaže pristatė kaip ukrainiečių kilmės Vokietijos pilietį, kuris buvo atsakingas už kovotojų Vakaruose rengimą ir vežimą į Ukrainą.

Šie kovotojai esą padeda radikaliosios partijos „Dešinysis sektorius“ atstovams, kurie važiuoja į Rytų Ukrainą mušti taikių, prieš naująją valdžią pasisakančių vietos gyventojų rusų. Andrejus esą į Ukrainą veždavo dideles sumas eurų, kurie buvo naudojami kovai su rusais.

Visai kitokį reportažą apie tą patį ligoninėje gulintį Andrejų parodė valstybinė Rusijos televizija. Kitame reportaže jis buvo pristatytas kaip taikus Mykolajivo miesto gyventojas, kuris išėjo į gatves protestuoti prieš naująją valdžią ir buvo sumuštas. Dėl įvairių sužalojimų Andrejui esą teks gydytis pusę metų.

Kad būtų baisiau, žinių vedėjai netgi pabrėžė, kad vietinė milicija talkino žmones mušusiems radikalams.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai internete demaskuojama Rusijos propaganda. Prieš kurį laiką buvo pastebėta tų pačių moterų iš Rusijos grupė. Moterys važinėdavo po skirtingus miestus ir vaidino prieš naująją valdžią piketuojančias gyventojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.