Rumunijoje parduodama legendinė grafo Drakulos pilis

Nekilnojamojo turto rinkoje – stulbinantis pasiūlymas aštrių pojūčių mėgėjams. Rumunijoje parduodama legendinė grafo Drakulos pilis. Tiesa, jei susidomėjote, jūsų kišenėje turėtų šlamėti ne vienas ir ne du milijonai - už garsiausio visų laikų vampyro būstinę jo dabartinis šeimininkas viliasi gauti ne mažiau kaip 47 mln. svarų sterlingų (apie 203 mln. litų), rašo „The Telegraph“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-13 17:19, atnaujinta 2018-02-14 00:01

„Jeigu kas nors kreipsis su protingu pasiūlymu, mes žiūrėsime, kas siūlo, ką siūlo ir rimtai svarstysime“, - patvirtino Niujorko teisininkų bendrovės „Herzfeld and Rubin“, kuriai patikėta parduoti pilį, atstovas Markas Meyeris.

Transilvanijoje ant negyvenamos 2033 m aukščio viršukalnės stovinti Brano pilis, kurios istorija siekia XIII amžių, yra didžiausia turistų traukos vieta Rumunijoje, kurią kasmet aplanko daugiau nei pusė milijono žmonių.

Kraują siurbiantis vampyras grafas Drakula, anot legendos, čia gyveno XV amžiuje. Tiesa, nežinoma, ar airių romanisto Bramo Stokerio kūrinio „Drakula“ pagrindinio personaž įkvėpėjas - Valakijos princas Vladas Drakula - išties mėgo kraują. Tačiau jis garsėjo kaip sadistas dėl savo pomėgio sodinti visus nusikaltusius ant baslio. 

1920 m. pilis tapo Rumunijos Karalystės karališkąja rezidencija. Ji buvo mėgstamiausia Karalienės Marios vieta. Kai ji mirė nuo kepenų cirozės, tvirtovė atiteko jos dukteriai Ileanai.

Tačiau 1948 m. Brano pilį užėmė komunistai, o karališkoji šeima buvo iškeldinta: monarchams liepta išsinešdinti iš šalies per 24 valandas.

2005 m. Rumunijos vyriausybė priėmė specialų įstatymą, leidžiantį žmonėms atgauti iš jų neteisėtai atimtą turtą, įskaitant ir Brano pilį. Po metų pilis buvo grąžinta karališkai šeimai - princesės Ileanos sūnui ir įpėdiniui Dominicui Habsburgui.

„Erchercogas Dominicas ir jo šeima labai rūpinasi pilimi, ir ji dabar kur kas geresnės formos, nei tuomet, kai ji priklausė vyriausybei. Dabartinis tikslas – paversti Brano pilį tokia vieta, kur žmonės atvažiavę čia pasiliks dvi ar tris dienas“, - pažymėjo M.Meyeris.

Anot jo, šalia pilies yra žemės, kur galima būtų pastatyti nedidelį viešbutį. „Mes taip pat įrenginėjame stiklinį liftą, kuris kels į tunelį kalne. Šios kelionės metu bus galima susipažinti su Drakula ir pilies istorija“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.