Artėjanti vasara suaugusiuosius nudžiugins nauja atrakcija

Ateinančią savaitę žadami karščiai. Jeigu mėgstate po karštos dienos su kokteiliu rankoje atsipūsti paplūdimyje, dviejų britų studentų išradimas – kaip tik jums. Dvidešimt trejų Harry Stimpsonas ir Noah Greevesas iš Braitono universiteto (Jungtinė Karalystė) sugalvojo paprastų ledų pirkėjus pradžiuginti kiek kitokiais skanėstais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-18 15:56, atnaujinta 2018-02-13 19:38

Populiarių alkoholinių kokteilių mohito ir pina kolados skonio ledai netik bus šalti ir gaivinantys – jie taip pat bus ir alkoholiniai. Universiteto absolventai yra geriausi draugai dar nuo mokyklos laikų. Vaikinai savo meilė alkoholiniams kokteiliams universitete nusprendė pavesti pragyvenimo šaltiniu – įkūrė versliuką pavadinimu „Mylime Šaldytus Kokteilius“ (angl. „Love Iced Cocktails“).

Jų verslo idėja susilaukė dėmesio ir akademiniame gyvenime – vaikinų sumanymas viename verslo idėjų konkurse laimėjo net 25 tūkstančių svarų (virš 106 tūkst. litų) prizą. Laimėtus pinigus vaikinai pasikinkė savo verslui plėtoti ir ateinančią vasarą žada išleisti savo alkoholinių ledų liniją „Mahiki LIC“.

Kaip teigia patys autoriai, idėja šaldyti pina koladas atėjo iš Harry motinos, kuri nuolat svajojo mėgautis šiuo šaldytu kokteiliu Majamio (JAV) paplūdimyje. Ledų formulė, kurią sukurti padėjo Notingemo Universiteto profesoriai, leidžia šaldyti 15 procentų alkoholį ledus gaminti tinkančioje temperatūroje.

Viena tokių ledų porcija prilygs maždaug vienai išgertai vyno taurei.

Britų kepenų sveikatos asociacijos specialistai įspėjo jaunuosius verslininkus, kad ledai turės būti labai aiškiai pažymėti. „Juk nenorime, kad į rinką išeitų dar viena galimybė vaikams ragauti alkoholio“, - teigė jie.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.