Erotinis spektaklis Vienoje – prieš negailestingą AIDS

Vienos istorinėje rotušėje ir aikštėje prieš rotušę susirinko daugiau kaip keturi tūkstančiai švęsti nusiteikusių žmonių, pasipuošusių fantastiniais kostiumais – lyg pavasario viduryje vyktų didžiulis karnavalas.

Daugiau nuotraukų (1)

Jolita Venckutė, specialiai lrytas.lt, Viena (Austrija)

Jun 1, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:36 AM

Vienos istorinėje rotušėje ir aikštėje prieš rotušę susirinko daugiau kaip keturi tūkstančiai švęsti nusiteikusių žmonių, pasipuošusių fantastiniais kostiumais – lyg pavasario viduryje vyktų didžiulis karnavalas.

Jau iš ryto fotografai oro uoste laukė iš JAV atskrendant „Austrian Airlines“ lėktuvo su garbingais svečiais, kuriuos prie rotušės privežė vieno iš rėmėjų – koncerno „Audi“ – limuzinai.

Kaip ir ankstesniais metais, į Vieną atvyko būrys tarptautinių žvaigždžių – tokių kaip dainininkai Ricky Martinas, Eltonas Johnas, Leona Lewis, Courtney Love ir Kesha, vaidmeniu seriale „Nusivylusios namų šeimininkės“ išgarsėjusi aktorė Marcia Cross, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, ir kiti.

Ne tik vietinės, bet ir tarptautinės įžymybės stovėjo eilėje nusifotografuoti su „Eurovizijos“ laimėtoju Conchita Wurst.

Netrūko „gėlėtų“ kostiumų

Gėjų porelės apnuogintais kūnais ir išdažytais veidais šiame pokylyje nieko nestebino. O ir kuo stebėtis, kai dauguma svečių labiau nusirengę negu apsirengę, o pamatęs moterį klasikine suknele gali būti tikras, kad tai – persirengėlis arba transseksualas. Arba oficiali viešnia.

Dalyvių jūra, kurioje netrūko egzotiškų gėlių, seksualių paukščių, vorų ir gyvačių bei paprasčiausiai apnuogintų, bet meistriškai išdažytų kūnų, audringais plojimais pasveikino pokylio iniciatorių vizažistą Gerry Keszlerį.

Jis, o taip pat ir kiti pokylio svečiai, paragino švenčiant nepamiršti rimtos temos: kova su AIDS dar nesibaigė.

Apie 35 milijonus žmonių pasaulyje yra ŽIV nešiotojai arba serga AIDS. Daugiau kaip pusė jų – moterys, kurioms rizika užsikrėsti nuo vyro nesisaugant seksualinių santykių metu – dvigubai didesnė negu vyrams. Organizatorių apskaičiavimais, Austrijoje su ŽIV 12-15 tūkst. žmonių. 2013 metais šioje 8 mln. gyventojų turinčioje šalyje ŽIV užsikrėtė 481 žmogus.

Aktoriai Marcia Cross ir Billy Zane įteikė 100 tūkstančių eurų vertės „Vilties kristalą“ („Crystal of Hope Award“) projekto „Saugus vanduo ir AIDS“ („Safe Water and Aids Project“) Kenijoje organizatorėms. Organizacija stengiasi pagerinti higienos sąlygas sergantiems AIDS.

Tačiau po vidurnakčio rimtoms kalbos baigėsi. Kaip ir praėjusiais metais, istorinėse rotušės patalpose iki 5 valandos ryto skambėjo muzika, buvo organizuojama loterija, veikė barai, liejosi šampanas, alus, kokteiliai ir energetiniai gėrimai.

Tikisi surinkti pusantro milijono

Atvirumo valandėlę Gerry Keszleris prisipažino, jog 1993 metais, po pirmojo „Gyvenimo pokylio,“ jis tikrai negalvojo, kad jam pavyks pakartoti renginį.

Dabar vien „Gyvenimo pokylio“ nebeužtenka – šį savaitgalį Vienoje dar vyko ir „Raudonojo kaspino šventinis koncertas“ („Red Ribbon Celebration Concert“), iškilmingas AIDS solidarumo vakaras, „Pirmųjų ledi pusryčiai“ („First Ladies Luncheon“) bei TED konferencija istoriniame dramos teatre.

Jų visų bendras tikslas – rinkti labdarą, kuri būtų skirta kovai su plintančiu ŽIV ir AIDS.

Praėjusiais metais per pokylį ir kitus jį lydinčius renginius buvo surinkta 2,43 mln. eurų labdaros. Šiemet pokylio organizatorius Gerry Keszleris tikėjosi ne mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.