Mokykla JAV slapta redagavo nepadorias metraščio nuotraukas

Jutos valstijos (JAV) vidurinė mokykla pasinaudojo „Photoshop“ programa, kad pataisytų metraščio nuotraukas, nes jos mokyklos vadovybei pasirodė pernelyg gundomos, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 7:19 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:10 AM

Vidurinei mokyklai tenka atlaikyti kritikos ugnį po to, kai ji be mokinių žinios pakeitė nuotraukas taip, kad matytųsi mažiau atviro kūno.

Kai mokinės atsiėmė ilgai lauktą metraštį, jos gerokai nustebo pamačiusios, kad nuotraukose vilki visai kitus drabužius.

Kai kurios skundėsi, jog sprendimai pakeisti nuotraukas buvo pritaikyti ne visoms vienodai.

„Rodos, kad jie sudėjo vardus į skrybėlę ir ištraukė tuos, kurių nuotraukos bus pakeistos, – kalbėjo mokinė Rachel Russel. – Buvo daugybė merginų, kurios vilkėjo marškinėlius be rankovių. Pusės jų nuotraukos buvo pataisytos, o pusės ne.“

R.Russel originalioje nuotraukoje dėvi palaidinę be rankovių. Tuo tarpu metraščio nuotraukos versijoje prie palaidinės pridėtos juodos rankovės.

Merginas labiausiai įsiutino toks atsitiktinis nuotraukų redagavimas.

Pavyzdžiui, dvi merginos vilkėjo beveik vienodas palaidines, tačiau tik vienai jų buvo pridėtos rankovės, tuo tarpu kitos nuotrauka liko nepakeista.

Iškėlusios šį klausimą mokyklos administracijai mokinės sulaukė atsakymo, kad metraštis nebegali būti pakeistas, nes jau yra išspausdintas.

Mokyklos vadovas Terry E. Shoemakeris vėliau gynė savo sprendimą redaguoti nuotraukas dėl kuklumo. Jis tikino, kad mokiniai žino mokyklos aprangos taisykles, ir tai buvo įspėjimas, jog jų nuotraukos gali būti keičiamos.

Vis dėlto vadovas pripažįsta, kad mokykla galėjo imtis nuoseklesnio sprendimo.

„Atsiprašome tik dėl to, kad reikėjo būti nuoseklesniems. Tokiu būdu mes mėginame pagelbėti vaikams geriau pasiruošti ateičiai, padėdami suprasti, kaip kiekvienu atveju reikia teisingai apsirengti", – kalbėjo T.E.Shoemakeris.

Mokyklos taisyklės draudžia „radikalią aprangą“: atvirus šortukus, sijonus, sukneles, palaidines be rankovių, surišamas per kaklą, atidengiančias bambą, ant petnešėlių.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.